Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NAAAHHS forbyr Breezer – og med det må NAAAHHI Breezerace helle ut 500 liter av den populære rusbrusen...

Illustrasjon: Niaz Nipu, Foto NHHS.
Illustrasjon: Niaz Nipu, Foto NHHS.
19. oktober 2020
Sist oppdatert: 19. oktober 2020

Forbudet gjelder også Smirnoff Ice og såkalt «icing», skriver Marthe-Coronaline Dahle i et langt og utsvevende brev til Morgendagens Næringsliv.

I det to siders lange håndskrevne brevet gjør NAAAHHS-lederen seg flid med å møysommelig begrunne hvorfor de nå har valgt å forby denne populære rusbrusen.

– Vi har sett at de som drikker dette har en tendens til å opptre i strid med de interne retningslinjene vi har fastsatt gjennom vårt mandat som styrende organ, jamfør vedtekt 8 i instruksen til Norges Aller Aller Aller Høyeste Handelshøyskoles Studentforening (NAAAHHS), og med hensyn til den pågående Sars Covid 2-situasjonen.

Vedtaket blir møtt med sterke reaksjoner blant studentene. 

– Dette er så jævlig ukeegt, kommenterer NAAAHHS-student Preben von Champisfylla til Morgendagens Næringsliv når han får høre om nyhetene.

– Det er så sykt knekken, ass. Ikke at jeg drikker mye Breezers, men dama elsker det. Så dette var jævlig kjipe nyheter ass, sier sjettekullisten.

Økonomiansvarlig i KS, DesSverre Skjerf, forstår frustrasjonen blant studentene.

– Det er ikke til å stikke under en krakk at dette også kan få fatale konsekvenser for NAAAHHS sin økonomi, som er helt avhengig av en viss promille blant medlemmene for å opprettholde aktiviteten, sier Skjerf i en kommentar til Batman.

Batman har forsøkt å få kontakt med NHH-Rektor Øystein Thøglife Thøgersen, men han var opptatt med å spille inn en Q&A-session i hagen til Linda Nøstoppsaken.

Første trening ble avbrutt 

Det nyoppstartede idrettslaget NAAAHHI Breezerace – bygget opp av medlemmer fra skolens klubb og kulturutvalg – fikk ikke en gang gjennomført sin første trening før de ble stengt ned som følge av den nye bestemmelsen. Lagleder Alexander Promille mener tiltaket er fullstendig urimelig.  

– Min tiende breezer for kvelden ble slått rett ut av hånda mi, ironisk nok rakk jeg ikke å bli brisen en gang, forteller han til Batman. 

Promille hadde ambisjoner om å konkurrere med laget i Bergens Breezer Løp (BBL), men nå frykter han at dette blir uoppnåelig.

– Jeg har jobbet i flere år med å ta en flaske på under sekundet, men nå har jeg personlig måttet helle ut 500 liter av mirakeldrikken, fortsetter chuggefiguren snufsende. Ikke lenge etter bryter han ut i full gråt. 

Må ty til drastiske tiltak

Etter en time med trøst er studenten i stand til å fortsette intervjuet. Promille forteller at laget på ingen måte tenker å avslutte aktivitet. 

– Vi har tenkt til å ta våre ukentlige treninger på kammerset framover – ingen vet jo hvor kjellerrommet er, så vi kommer aldri til å bli funnet, forklarer han Batman.

Men det er fortsatt et problem: 

– Vi er selv også usikre på hvor rommet befinner seg, så det er usikkert hvor lang tid det tar før vi kan starte opp aktiviteten igjen. 

Lacrosse-laget frykter eskalering 

Kaptein på skolens lacrosse-lag, Sekser Hoeman, er bekymret på hvordan dette kommer til å fortsette. 

– Far har spyttet inn betydelig med egenkapital for at gutta på laget skal ha noe Krug å drikke på til enhver tid, men om denne trenden fortsetter er vi redde for at champagne heller ikke blir lov. 

Videre kan Hoeman informere Batman om at deres trofaste stjerneadvokat er på speed dial. 

– Om dette går feil vei vil kjernestyret få høre fra ham, sier han etter å ha gulpet ned på et glass Krug.

Ifølge Batmans kilder gir advokaten laget reduserte priser i bytte mot månedlige champagnefrokoster. 

Free the breezer

I et forsøk på å gjenvinne rettighetene til breezing på campus har undergruppen Rafto x NAAAHHS startet kampanjen “free the breezer” over sosiale medier. I et intervju med Batman kommer det fram at gruppen anser breezer-drikking som en menneskerettighet.

– Å forby et slikt sentralt kulturelt element i NAAAHHS er et grovt brudd på menneskerettighetene. Det er provoserende at Kjernestyret kunne finne på noe sånt, sier en ildsint representant fra gruppa. 

Men hva er egentlig verdt mest: to breezer imorgen eller én breezer idag? Svaret på dette er åpenbart,

Bulle-Batman.

ifølge et eksperiment gjennomført av Alexander CAPSLOCK gjennom The Choice Lab på forskningssenteret UNFAIR. 

– Resultatet viser helt tydelig at de fleste blant oss slettes ikke lever som homo economicus.

– Folket vil ha Breezer, og de vil ha det NÅ. Jeg anser derfor det nye vedtaket fra Kjernestyret som uetisk, sier CAPSLOCK til Batman. 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram