Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHH-barnehagen


9. oktober 2017
Sist oppdatert: 9. oktober 2017

Handelshøyskolen utvider. Nå skal de nå frem til potensielle studenter på et langt tidligere nivå enn før.

Sander (4) har nettopp starta i Ville Vestkanten, en av flere NHH-barnehager som er opprettet rundt om i Norge. Sander har flere interesser, blant annet Lego og traktor, men aller viktigst er fokuset på å få seg nye venner, altså networking.

– Barnehagen er en tid for å skape nye sosiale bekjentskaper. Man skal lære å leke med andre, ha det hyggelig sammen, og i tillegg finne fremtidige LinkedIn-venner, forteller Anne-Gry Volatility Index, en av barnehagetantene i Ville Vestkanten.

Til Morgendagens Næringsliv demonstrerer Sander hvordan man kan simulere Mergers & Acquisitions med Lego-brikker.

– Jeg synes dette er ganske gøy, sier Sander, mens han stabler JP Morgan Chase opp på Felleskjøpet, og skaper en ny, grensesprengende bedrift med fokus på finansielle instrumenter og fjøsprodukter.

Kontrovers rundt opptak

Det sosiale presset i Ville Vestkanten er høyt, spesielt i barnehageforeningen. I den siste tiden har det vært storm rundt gruppen NHHS Spiser Sand. Spesielt gruppens fokus på å ha godteri på det sosiale opptaket har blitt svært kontroversielt.

– Å basere opptak på lysten til å spise godteri er ikke godt nok. Hvor mange seigmenn du klarer å stappe i kjeften er ikke indikativt på hvor flink du er til å spise sand. I tillegg skaper det press blant dem som ikke liker søtsaker, sier Theodor (3), som har fremmet forslag om at opptak nå skal være anonymt.

Theodor hevder dette vil være sosialt optimalt, og legger til at det også vil fjerne stigmaet rundt å ha fedre som ikke strekker til.

– Det er ikke uvanlig i barnehager at det blir konkurranse om hvilken pappa som er sterkest. I Ville Vestkanten handler det litt mer om hvilken pappa som er flinkest i shorting. Etter at én pappa shortet denne barnehagen, fant vi ut at fedre ikke skal diskuteres her, sier Theodor.

Klespress blant de yngste

Å gå i en NHH-barnehage gir mange muligheter, men livet i Ville Vestkanten er likevel ingen dans på roser.

– Nei, vi ser jo det at det er mye klespress da, particularly blant de yngste. Du er tydeligvis ikke kul nok om du ikke har bleie med Ralph Lauren-logo. Jeg tror derimot ikke det vil være en langvarig trend. Ralph Lauren-bleier er dyre, og i likhet med andre bleier må man jo kjøpe ny etter man har bæsjet. Så på sikt vil dette problemet forsvinne, sier Anne-Gry Volatility Index.

Andre typiske NHH-problemer har også dukket opp. For eksempel er det mye krangling mellom barn med Dirmus- og Svæveru-foreldre.

– Disse gruppene sprer jo sæden og parer mye innad, så det blir jo mye avkom da, og dermed mye krangling. Svæveru-barna raserte jo Dirmus-lekerommet på et punkt. Det problemet løste vi ved å la Dirmus-barna styre hele barnehageforeningen. Da forbød de Svæveru-barn å gå i barnehagen, til stor jubel fra hele verden, forteller barnehageonkel Per-Arne Binomial Option Pricing Model.

Stranda Sag & Høvleri

Mens det i resten av Norge debatteres om det også skal være karakterer på barneskolen, har Ville Vesten innført karakterer helt ned til ettårsalderen. Nå gis det karakterer i blant annet Gulping01, SugePupp02, samt LekeMedMaten015. Alt er derimot ikke fryd og gammen.

– Vi ser jo at problemet med kantinesnitt vedvarer. For eksempel hevder Josefine at hun fikk A i både fargelegging og leking. Sannheten er selvfølgelig at den taperen bare fikk B, sier barnehagens direktør, herr Gyldenstrand, som fikk jobben etter å ha mottatt en gullpakke fra Stranda Sag & Høvleri.

NHHs ledelse er derimot ikke bekymret for at barnehagen er en katastrofe. På mandag var Øystein Thøgersen og Therese Sverdrup på besøk, og de koste seg.

– Ja, det stemmer, jeg koste meg skikkelig, ingen tvil om det! Lekte i sandkassa med traktor og bil, spiste sand med Bernt og Frida. Var innom fargeleggingskurset, som jeg synes var svært interessant! Man kan jo trekke mange paralleller mellom fargelegging og makroøkonomi, vet du, sier Thøgersen, og chugger (eller thugger?) sin nye energidrikk, «Thug Life».

Therese Sverdrup himler med øynene, samtidig som et hint av et smil gir seg til syne i munnviken.

– Han er jo litt sjarmerende da, sier Sverdrup, og vinker til Thøgersen idet han setter seg på en rød traktor som er litt for liten.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram