Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHH FK og Fotballrypene gjør lekestue


10. oktober 2016
Sist oppdatert: 21. oktober 2016

Du hører det gang på gang: Det norske landslaget er for dårlig. Det du ikke hører er at NHHI Fotballrypene og NHH FK er best.

Sogndal var arenaen for drømmers sluttspill. NHHI Fotballrypene dro med høye forventninger. Seierens smak hadde de kjent før. NHH FK kunne erindre et hint av hevnlyst fra seieren som ble frarøvet dem i fjor. Rypene var mest spente på om de nok en gang skulle gjenta suksessen fra forrige NM, da de hentet med seg pokalen hjem.

– Vi dro med store forventninger, og det fristet veldig å kvalifisere oss til EM igjen, sier Marte Hoff, leder i NHHI Fotballrypene.

Hun forteller at de var selvsikre, da laget er samspilt og har prestert sterkt i serien. Rypene ligger på topp også i serien, og oppskriften på suksessen er lagspill.

– Lagånden vår er på topp, og mye samspill og trening er det som trengs for å få gode resultater, sier Hoff.

Dette er også grunnlaget for videre satsing. Planen fremover for Fotballrypene er å satse på å få til et 11-erlag. Dette vil innebære enda mer fokus på samspill, fysikk og lagånd, noe som kan heve lagets nivå enda mer.

Suksessopptak for FK

FK fikk også vist muskler under NM i Sogndal. Guttene hadde et stort opptak under rekrutteringsuken, der de fikk inn mange talentfulle spillere. Spillere som har spilt på høyere nivå tidligere, og som har enormt pågangsmot.

– Vi er avhengige av spillere som bidrar, både på og utenfor banen, sier Jørgen Vara Skogholt, spiller i NHH FK. Han understreker at dette er noe alle på laget har gjort, spesielt i de tøffe kampene under NM.

NHH FK startet konkurransen i Sogndal kamp mot Sjøkrigsskolen i gruppespillet. Her ble det tøff konkurranse, noe som senere skulle gjenta seg i finalen.

– Vi kom ut rimelig greit fra gruppespillet med 12-1 i målforskjell, sier Jørgen Vara Skogholt.

Likevel var ikke veien til finalen helt uproblematisk.

– Semifinalen mot Studentspretten var derimot knallhard, fortsetter
Skogholt, og nevner at resultatet ble 2-1 til slutt. Dette sto i kontrast til kvartfinalen, der FK knuste NTNUI med 5-1.

I finalen var mesteparten av kruttet oppbrukt. Både FK og Sjøkrigsskolen hadde tatt seg gjennom mesterskapet for så å møtes i en seig finale. Med store forhåpninger om både å vinne og ikke å gå til ekstraomganger, ble frykten reell for begge lagene.

– Vi hadde jo en sur følelse fra fjoråret, så vi håpet vi ikke skulle tape i år, kommenterer Skogholt. Virkeligheten ble til at etter ordinært spill lå stillingen 1-1 for to slitne lag. Første ekstraomgang gjenspeilte spillernes reduserte tilstand, men i andre ekstraomgang hentet Ulrik Aasen frem uante krefter og fikk banket inn 2-1. Med dette var seieren klar for NHH FK.

Veien til Porto 2017

Fotballrypene gjorde det ikke mindre bra enn guttene i “De Ædle Blaa”. De toppet turneringen med dobbeltseier. Gull og sølv sto på menyen som forrett for dem på deres vei mot EM i Portugal neste sommer.

– Vi gleder oss utrolig mye til EM i Porto. Det ga mersmak å spille mot gode fotballnasjoner og få testet nivået, sier Marte Hoff.

Rypene gjorde ikke rent bord under EM i Kroatia 2016, men fikk med seg tre seirer, to tap og mye moro. Det siste var også fokuset under deres nylige 10-års jubileum.

– Vi hadde et utrolig gøy jubileum som oppladning til NM i Sogndal, forteller, sier Hoff.

Både NHH FK og NHHI Fotballrypene reiser ned til Porto for å delta i EM. De ser begge fram til å heie hverandre opp. Jørgen Skogholt forteller at det er en unik stemning under mesterskapet.

– Det er ikke bare det at vi NHH-lag heier på hverandre, alle de norske lagene heier på hverandre.

– Men det er selvsagt ekstra bra hvis NHH gjør det bra, ler Skogholt.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram