Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHH har fått inn klager om knirkete sko på sal: Innfører regelverk

Det er drøyt ett år siden studentene kom tilbake til NHH etter pandemien. Høyskolen sin ledelse har ved flere anledninger presisert at de ønsker studentene tilbake på campus, men det har bydd på uforutsette problemer relatert til studentenes skotøy.

Ledelsen vurderer forbud mot knirkete sko på sal. (Foto: Public Domain).
1. april 2023
Sist oppdatert: 1. april 2023

NHH har i løpet av semesteret fått tilsendt flere klager vedrørende knirkete sko på skolens saler. Studenter som sitter på sal, melder inn at knirkesko påvirker deres konsentrasjonsevne i negativ forstand og fører til dårligere prestasjoner i fagene.

Dette har ført til at NHH ser seg nødt til å innføre en rekke nye tiltak og reguleringer. Fra og med første skoledag etter påske, tirsdag 11. april, vil det være forbudt med sko som knirker på skolens campus. 

NHH infører forbud mot sko som knirker fra og med 11. april 2023. (Foto: Wallpaper Flare).

Ledelsen er i dialog med Vaktkorpset

NHHS´ eget Vaktkorps (VK) har vært i møte med NHH-ledelsen og utredet en handlingsplan. VK skal etter påskeferien patruljere gangene på sal og sørge for at det nye regelverket blir etterfulgt. I et møte med K7 Bulletin forteller lederen av VK at de har fått klare retningslinjer.

– I første omgang vil vi foreta sjekker utenfor inngangene til salene for å se om skoene til studentene lager knirkelyder. Dersom dette er tilfellet vil studenten få valget om å etterlate skoene utenfor sal og gå i sokkelessen, eller å pakke sammen og dra hjem.

I møte med NHH sin ledelse spør K7 Bulletin om skolen har tatt hensyn til studentenes økonomi i utarbeidelsen av reglementet. 

– Vi ser så klart at dette vil være en byrde for studentene som blir nødt til å kjøpe nye sko som ikke lager knirkelyder. Selv kan ikke NHH finansiere skoparene. Vi har derimot oppfordret samtlige av selskapene som holder bedriftspresentasjoner på skolen til å dele ut knirkefrie sko når de står på stand. 

Bedrifter oppfordres til å dele ut knirkefrie sko på stand. Foto: (Yasmina Mehelleb, Foto NHHS)

Innesko-påbud 

Ledelsen på NHH har stor forståelse for at det kan oppfattes som dramatisk å involvere VK for å forhindre knirkesko. De har derfor sett på alternative løsninger.

En av disse er å innføre et innesko-påbud, som gjelder både professorer og studenter som benytter seg av NHH sine lokaler. Dette vil gjelde overalt på campus, også i Kjelleren. I forbindelse med dette har ledelsen vurdert å gå til innkjøp av skoskap, slik at man kan oppbevare skoene sine trygt i løpet av skoledagen. 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram