Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Ny buddyordning for internasjonale studenter


12. mars 2013
Sist oppdatert: 12. mars 2013
En ny buddyordning skal sikre internasjonale masterstudenter en glattere overgang til studier ved Norges Handelshøyskole.


- Å flytte til en ny by kan være skremmende, starter arrangørene av den nye ordningen med i sin stillingsutlysning.

Et nytt sammarbeid mellom underutvalget MEBA Council og NHH vil gjøre noe med dette. Mens NHHS har fadderuke for de internasjonale studentene, vil det nye initiativ rette seg inn mot mer praktiske hensyn og ha en mer langsiktig karakter.

- Tanken er at de frivillige skal ha kontakt med de innkommende studentene gjennom sommerferien. I motsetning til den vanlige fadderordningen vil våre buddyer kunne svare på det studentene har å spørre om, og på denne måten gjøre overgangen mindre stressende. Når de omsider kommer til Bergen kan vi hjelpe med ting som veien til minibanken, språkproblemer, kulturforskjeller og annet som måtte komme opp, forteller markedsføringsassistent for NHH, Suryadeep Seal.

Erfaring fra utlandet
Med seg på laget har han markedsføringsassistenten Justina Banyte og Veronica Jaramillo, fra MEBA Council. Sammen fant de behovet for et slikt tilbud etter å ha hatt erfaringer fra studier i utlandet.

- Vi ble presentert for liknende programmer ved våre tidligere skoler, og det er tydelig at NHH kunne hatt nytte av noe liknende. Det bygger godt opp om ambisjonen om et mer internasjonalt miljø her ved NHH. Målet må være å bygge opp et godt renomee for NHH i utlandet, også på dette området, mener Seal.

Arbeidet har allerede startet
20 prosent av nye studenter ved høyskolen er internasjonale, så det trengs mange buddyer for å strekke til. Trioen ligger derfor ikke på latsiden.

- Arbeidet med å finne frivillige har allerede startet, og før sommerferien vil de internasjonale studentene deles inn i grupper sammen med to buddyer. Av disse vil den ene være norsk, og den andre internasjonal, utdyper Seal.

Stort utbytte
Han tror ordningen vil bli en suksess, og trekker frem fordelene ved å melde seg som buddy.

- Ikke bare får du sjansen til å hjelpe noen som virkelig setter pris på det, men du vil få mye igjen for det selv. Du vil få en unik sjanse til å bli kjent med masterstudenter fra hele verden, og ikke minst øvd opp språklige og kulturelle ferdigheter.

Han ber alle navigere seg inn på facebookhendelsen «Apply to be an NHH Buddy», og fylle ut en søknad fra linken som finnes der.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram