Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHH-professorer hyller Frank Aarebrot


10. september 2017
Sist oppdatert: 10. september 2017

Professor og valgekspert Frank Aarebrot gikk bort lørdag. Aarebrot ble 70 år gammel, men vil huskes lenge for sitt engasjement.

Blant NHH-professorene huskes han som en fantastisk formidler og foreleser, og som et forbilde for andre akademikere.

Ola Honningdal Grytten, professor ved institutt for samfunnsøkonomi ved NHH, forteller han er glad for å ha kjent Aarebrot personlig.

– Frank Aarebrot er en person jeg har hatt glede av å kjenne personlig, og han var en veldig flott person. Siste gang vi traff hverandre var under en debatt i mai. Han var veldig ærlig, frittalende, og turte å si sannheten. Han var en tryllekunstner med ord og fortellinger, og kunne gjøre skarpsindige analyser på sparket. Han holdt seg orientert i veldig mange ting. Det var forferdelig leit å høre at han hadde gått bort, skriver Grytten til K7 Bulletin.

Victor Norman: – En utrolig imponerende person

Også blant de som ikke hadde et like personlig forhold til Aarebrot har han skapt beundring og respekt. Professor Victor Norman beskriver Aarebrot som en inspirerende person, og sørger over hans bortgang.

– Frank var en utrolig imponerende person, sier Norman.

NHHs nye prorektor for nyskaping og utviklingsarbeid, Therese Sverdrup, beskriver også Aarebrot som et forbilde for andre akademikere:

UnknownFor Magne Supphellen, professor ved institutt for strategi og ledelse, var det Aarebrots faglige engasjement og åpenhet som gjorde ham unik.

–Det var ikke de fikse presentasjonene, eller bruken av nye pedagogiske virkemidler som gjorde Aarebrot til en sjeldent god formidler. Det var det smittende faglige engasjementet og viljen til å være tilgjengelig for alle som ønsket hans faglige kommentarer, sier Supphellen.

Videre forteller han at akademia trenger flere som Aarebrot.

–Alle akademikere skal ikke ta denne rollen. Det skal være rom for ulike roller i akademia, men vi trenger flere som Frank Aarebrot. Det handler om fagligheten i det offentlige ordskiftet og det handler, ikke minst, om allmenhetenes opplevelse av akademia som en relevant og aktiv samfunnsaktør.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram