Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHH-student innstilt som nestleder i Velferdstinget Vest

Amalie Johnsen Lunde. FOTO: Velferdstinget Vest
4. mars 2020
Sist oppdatert: 4. mars 2020

NHH-student Amalie Johnsen Lunde (23) er innstilt som ny nestleder i Velferdstinget Vest. 

Nestleder og ett styremedlem i Velferdstinget Vest har nylig trukket seg med umiddelbar virkning. Det skal derfor avholdes ekstraordinært valg kommende velferdstingsmøte, lørdag 7.mars, for å fylle rollene.

Valgkomiteen har innstilt på NHH-student Lunde som nestleder i Velferdstinget Vest. Det ble klart etter at intervjuene ble gjennomført fredag 28. februar. Innstillingen ble enstemmig vedtatt av valgkomiteen og ferdigstilt samme dag. En eventuell overtakelse av vervet vil tre i kraft etter møtet lørdag 7. mars. Der vil Lunde sitte frem til sommeren, dersom hun blir valgt inn. 

Tredjekullisten har tidligere politisk erfaring fra studentforeningen, samt lokalpolitikken i Vaksdal kommune. I dag er hun velferdstingsansvarlig i Studentpolitisk utvalg og representerer NHHS på velferdstingsmøtene som avholdes 7 ganger i året. 

LEDER: Anette Arneberg. FOTO: Maiken Larsen Solholmvik

Lunde gleder seg til å komme i gang med det nye vervet.

–Det er veldig gøy å få denne tilliten fra valgkomiteen. Jeg stilte til vervet fordi studentpolitikken er veldig spennende og jeg ser et stort potensiale i samarbeidet mellom institusjonene som jeg ønsker å utvikle. Jeg håper jeg også får tillit fra studentpolitikerne på Velferdstinget slik at jeg får mulighet til å jobbe med dette, sier hun.

Les også: Ingen kvinnelige artister til UKEN: – Jeg trodde vi var litt ferdig med det, for å være ærlig!

Første nestleder fra NHH

NHH har tidligere aldri hatt en NHH-student i ledelsen i Velferdstinget, etter at organisasjonsstrukturen fikk den modellen den har i dag. Det bekrefter Anette Arneberg, nåværende leder i Velferdstinget.

–Tidligere har man kun hatt en NHH-student i styret, som satt våren 2016 som styremedlem.

Videre bekrefter hun at Lunde vil bli den første NHH-studenten med et lederverv i styret til Velferdstinget Vest. 

–Ja, absolutt. Hun blir nok den første (fra NHH) i arbeidsutvalget, konkluderer Arneberg.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Velferdstinget Vest:

  • Er en sammensetning av studentdemokratiene til alle utdanningsinstitusjoner som er tilknyttet Sammen og har som mandat å fordele studentenes semesteravgiftsmidler på 5,6 millioner kroner.
  • Velferdstinget jobber med studentpolitikk der politiske tema kan være psykisk helse, studentboliger, kantiner, helsestasjon for ungdom og kulturtilbud.
  • Styret i Velferdstinget kalles arbeidsutvalget og består av leder, nestleder og tre styremedlemmer. NHH har tre delegater på Velferdstinget.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil øke bekjentskap på NHH

På spørsmålet om hva hun ønsker å få til med nestlederstillingen, er Lunde klar i sin tale. Hun ønsker å skape et tettere og bedre samarbeid mellom studieinstitusjonene, noe Studentpolitisk utvalg NHHS har jobbet med siden jul. I tillegg ønsker hun å ytterligere øke NHH-studenters bekjentskap til Velferdstinget, og tingets posisjon for studentene. 

Hun bekrefter samtidig at vervet vil prege studieløpet hennes. 

–Jeg må nok kutte ned på en del fag, ja. Det er jo en 100%-stilling. 

–Vervet ditt varer til sommeren. Kan du tenke deg å fortsette til høsten?

–Det har jeg ikke tatt stilling til, først må jeg nå se om jeg blir valgt på lørdag på velferdstingsmøtet. Deretter vil førsteprioritet være å gjøre den jobben på best mulig vis, avslutter hun.

STOR TRO: Lise-May Sæle.
FOTO: Kristian Sweeney, Foto NHHS

Eksternansvarlig i Kjernestyret, Lise-May Sæle, har hovedansvar for alt politisk arbeid som skjer i NHHS og er glad for innstillingen som har kommet fra valgkomiteen. 

–Dette er veldig gledelig både for NHHS, Amalie og Velferdstinget, som nå kan få en svært dyktig nestleder. 

–Hva tenker du om at NHH ikke har hatt en leder eller nestleder i styret til Velferdstinget før? 

–Jeg tror det alltid vil være en styrke at personene i styringsorganene til Velferdstinget representerer et bredest mulig mangfold av studiesteder og at dette skaper en god dynamikk når man skal jobbe for å skape en bedre studiehverdag for alle studenter. Siden januar har vi jobbet aktivt for å øke samarbeidet og dialogen med studieinstitusjonene i sentrum, fordi vi mener det er viktig og at alle parter vinner på å snakke sammen og dele erfaringer, avslutter Sæle.

 

Har du lest disse sakene?

 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram