Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHH-studenter konkurrerte i Canada


I forrige uke arrangerte kanadiske University of Alberta den årlige casekonkurransen Alberta Energy Challange (AEC). For første gang stilte også Norges Handelshøyskole (NHH) med et lag i konkurransen. 

Sist onsdag reiste fire NHH-studenter fra Bergen til Edmonton i Canada for å kjempe om seier i den årlige casekonkurransen AEC. Team NHH ble representert av studentene Benjamin Øien, Fredrik Tonning, Morten Løvaas og Torbjørn Solevåg, alle fra interessegruppen NHHS Case Club. Torsdag kveld fikk deltakerne servert caseoppgaven, med bakgrunn i faktiske problemer fra en virkelig bedrift i næringslivet.

Med 36 timer til rådighet jobbet teamene med å utarbeide realistiske løsninger, i tillegg til å utforme presentasjonen av idéene. Søndag ettermiddag, to døgn etter utdelingen av caseoppgaven, ble arbeidet presentert.  Et utvalgt panel, bestående av akademikere og næringsprofiler, avgjorde så hvem som gikk av med seieren for beste og mest kreative løsning.

Til slutt var det teamet fra University of Alberta, arrangør-skolen, som gikk av med seieren i konkurransen. Teamet fra NHH sitter likevel igjen med positive opplevelser fra konkurransen, og berømmer arrangøren for et ryddig og godt program.

Mye trening

I forkant av konkurransen har NHH-teamet lagt ned mange arbeidstimer for å være best mulig forberedt. Til K7 Bulletin forteller de at teamet har gjennomført flere prøvecaser, hvor målet har vært å gjenskape forholdende ved den virkelige casekonkurransen.

– Vi har fokusert på å gjøre det så realistisk som mulig, blant annet når det kommer til tidspress og arbeidsmengde. Det er først når man ser hva som fungerer og ikke at man kan trene målrettet for å bli best mulig, forteller Løvaas.

Øien legger også til at treningen har bidratt positivt til fokuset i teamet.

– Etter at man har vært våken i 13 timer, og fremdeles har mange igjen, da blir man kjent med styrkene og svakhetene i teamet. Når man er kjent med dette på forhånd blir det enklere å ha riktig fokus når det gjelder.

Fokus på energisektoren

Som en av få offisielle casekonkurranser har AEC et overordnet fokus på miljø og energisektoren. Gjennom casekonkurranse ønsker man å skape engasjement og interesse rundt sentrale problemstillinger, og bidra til at nye idéer skapes.

Konkurransen ble i år holdt for åttende år på rad. Den bygger på internasjonalt samarbeid mellom universiteter verden over, og har ifølge arrangøren som mål å samle verdens beste studenter i jakten på fremtidsløsninger i energisektoren.

Viktig satsing for NHH

De siste årene har interessen og bruken av case-formen  blitt mer og mer vanlig også her i Norge. Blant annet ser man stor bruk av dette i konsulentbransjen, og en stadig økende bruk i utdanning.

Prorektor for nyskaping og utviklingsarbeid ved NHH, Therese Sverdrup, har nylig overtatt ansvaret for case-konkurranser ved skolen. Hun forteller at case-konkurranser som AEC er en viktig satsning for skolen.

– Satsinger som dette er utrolig viktig for NHH. Både at studentene får mulighet til å delta på case-konkurranser utenfor skolen, men også at det arrangeres egne konkurranser her.

På hjemmebane i oktober

Allerede i oktober arrangeres det en egen case-konkurranse på skolen - NHH International Case Competition. Hit kommer studenter fra 12 handelshøyskoler verden over. Fra 2.-6.oktober skal de konkurrere i et case om den norske bedriften Knowit.

Sverdrup forteller at det er ivrige studenter som står bak arrangementet, og berømmer dem for engasjementet og innsatsen.

– Det blir en veldig spennende uke. Jeg håper studentene stiller opp på finalen fredag 6.oktober kl. 11:00 slik at vi får en flott avslutning på det hele, sier hun.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram