Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHH-studenter til Kuala Lumpur

De fire studentene på vinnerlaget. Fra venstre: Morten Løvaas, Andrea Welde, Benjamin Øien og Torbjørn Hope Solevåg
De fire studentene på vinnerlaget. Fra venstre: Morten Løvaas, Andrea Welde, Benjamin Øien og Torbjørn Hope Solevåg
9. februar 2018
Sist oppdatert: 9. februar 2018

Fire studenter fra NHH vant den norske finalen i KPMG International Case Competition og får reise til den internasjonale finalen i Malaysia i april.

– Dette var kjempegøy. Det er mange flinke folk som deltar, og det gjør det ekstra kjekt å vinne, forteller Torbjørn Hope Solevåg, som utgjorde vinnerlaget sammen med Morten Løvaas, Andrea Welde og Benjamin Øien.

Best i Norge
Etter å ha gått videre fra første runde, som ble avholdt på NHH, var de sterkest av ni lag i den nasjonale finalen i Oslo. Der beseiret de studenter fra CBS, UiS, Oslomet og NTNU, i tillegg til et annet lag fra NHH.

Casen i første runde gikk ut på å skape en fintech-løsning som kunne brukes av mennesker som typisk ikke har tilgang til banktjenester, for eksempel i utviklingsland. I finalen 7. februar måtte lagene gjennom to tretimerscase. Det første handlet om å utnytte synergier mellom et skandinavisk shippingkonsern og et kinesisk teknologiselskap. Case nummer to dreide seg igjen om fintech, og lagene skulle velge strategi for en spansk bank tilpasset bankens konkurransesituasjon.

– Oppgavene handler typisk om teknologi. Det er jo veldig i vinden for tiden, sier Øien.

For å forberede seg til finalen, gikk de blant annet gjennom fire tretimerscase, der de etterpå så seg selv på video for å analysere hva de gjorde bra og hva som måtte forbedres.

– Det er forferdelig å se seg selv på video, men du lærer mye av det, og du blir oppmerksom på mye du ikke ville lagt merke til ellers, sier Øien.

Begge to trekker frem at man har begrenset med timer under løsningen av slike case, hvilket betyr at man ikke har tid til å gå veldig i dybden på det tekniske.

– Det viktigste er å se samspillet mellom fagene, begrunne det du gjør, samarbeide godt og å ha god presentasjonsteknikk, sier Solevåg.

De fire studentene på vinnerlaget. Fra venstre: Morten Løvaas, Andrea Welde, Benjamin Øien og Torbjørn Hope Solevåg
De fire studentene på vinnerlaget. Fra venstre: Morten Løvaas, Andrea Welde, Benjamin Øien og Torbjørn Hope Solevåg

Drømmer om topp tre
9. til 12. april går turen til Kuala Lumpur, der de skal konkurrere mot studenter fra over 20 land.

– Vi håper å havne så høyt som mulig. Vi skal gjøre det vi kan, så får vi se hvor langt det holder, sier Øien.

Solevåg tar hakket hardere i.

– Norge har aldri hatt et lag i topp tre i denne konkurransen. Det hadde vært gøy å endre på det.

I tillegg til finalen i april, skal tre av de fire også til Canada for å delta i Scotiabank International Case Competition arrangert ved Ivey Business School.

Gir bort deler av premien
Alle de fire er medlemmer i interessegruppen NHHS Case Club, der Solevåg også er leder. KPMG International Case Competition er ikke den eneste konkurransen der medlemmer fra gruppen har utmerket seg den siste tiden. Et annet lag fra gruppen vant Bergen Teknologioverførings Venture Cup Case Competition 9. februar, og medlemmer fra gruppen er representert i alle de tre NHH-lagene som er i finalen i Norges Banks casekonkurranse i mars. Solevåg forteller at han opplever at interessen for caseløsning på NHH er økende, men at det samtidig er viktig å rekruttere nye studenter.

– De fleste av konkurransene NHH sender studenter til er bare åpne for bachelorstudenter. Vi er dermed avhengige av å ha med yngre studenter, forteller Solevåg.

– Vi håper spesielt at første- og andrekullister vil komme og forsøke seg på prøvecase når vi har opptak til høsten, sier Øien.

Solevåg legger til at Case Club også kommer til å arrangere noen åpne treninger fremover, der alle som er interesserte i case kan delta. Dette vil kun være for læring, og er ikke knyttet opp mot rekruttering eller opptak.

I tillegg til å få delta i finalen i Malaysia, vant de fire vinnerne også en premie 20 000 kroner. De har bestemt seg for å donere ti prosent av pengene til NHHS Case Club.

– Case Club har foreløpig ingen inntekter, og det skal være gratis å være med, så da er det riktig at vi gir noe tilbake, sier Solevåg.

 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram