Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

– NHH trenger dette


1. mai 2013
Sist oppdatert: 8. juni 2013
Bråk: Facebook-siden «NHH Hook-ups» ble mandag hovedoppslag i Bergensavisen og Dagbladet. Nå letter bakmannen på dyna.


Nettsiden, hvor NHH-studenter angivelig kan legge frem helgens eskapader anonymt og forhåpentligvis få informasjon om den «heldige», ble først kommentert av BAs kommentator Kaspar Synnevåg.

Amerikansk idé
K7 Bulletin fikk muligheten til å stille spørsmål til sidens administrator, som ønsker å være anonym. Han kan fortelle at konseptet i utgangspunktet er fra USA, og stammer fra Ivy League-universitetene.

– Store, kjente, amerikanske skoler driver tilsvarende sider, dog med mye grovere og ekstreme utgaver. NHH ønsker å bli en foregangsskole og ser opp til Harvard og Yale. Da kan ikke vi være noe dårligere, uttaler administratoren.

Han forteller at samtlige historier er sendt inn fra eksterne personer. Hvorvidt disse er sanne eller ikke er umulig å verifisere, men administratoren forteller om to «hook-ups» med positive resultater. Vedkommende forteller også at enkelte innlegg ikke havner på siden, og sensureres på grunn av innlegg uten substans eller innhold.

– Media har misforstått
På spørsmål om oppslagene egentlig har nyhetsverdi, hevder administratoren at media og skolen har misforstått meningen med siden.

– Konseptet er at man helt anonymt sender inn historier angående en selvopplevd hookup, men der personen har problemer med å vite hvem den eller de andre personene var. Deretter blir historien postet på veggen tilført et nummer.

Dette nummeret blir videre matchet opp med en person som anonymt vil vedkjenne seg historien, og historiens opphavsmann eller –kvinne får vite at det er funnet en match.

– Så må begge parter sende inn deres mail, fortsatt anonym, som deretter blir linket opp mot hverandre, avslutter administratoren.

Hindrer mobbing
Det har også blitt stilt spørsmål om hvorvidt det virkelig finnes en administrator eller ikke. Dette kan nå bekreftes.

– Siden blir konstant overvåket, og all form for mobbing og trakassering av enkeltpersoner blir fjernet fra siden.

Den anonyme administratoren virker lite brydd av sakens omfang.
– Dette ser som en typisk agurksak i en varm sommermåned der avisene vil bruke ordet «sex» i overskriften, forklarer han.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram