Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHH-debatten blir NRK-debatt


2. mai 2018
Sist oppdatert: 2. mai 2018

Dax18 på NRK skal ha debatt om NHH på fredag. Sander Eilertsen og Erik Skutle er bekreftet som gjester.

Sander A.R. Eilertsens leserinnlegg «Et nikkedukkehjem» har skapt stor debatt på Norges Handelshøyskole. «Noe er fullstendig galt med miljøet på NHH,» skrev Eilertsen.

Han fikk raskt motsvar av Erik Skutle, som skrev innlegget «Ta deg sammen, Eilertsen». Han skrev at Eilertsens innlegg er «fullt av føleri og anekdotiske bevis, og fullstendig fritt for empiri.»

Senere har andre også engasjert seg. Totalt har K7 Bulletin fått 16 innlegg. Dagens Næringsliv og Bergens Tidende har også kastet seg på debatten. Og nå blir det NRK-debatt.

Eilertsen sier debatten er viktig

På fredag blir det live-debatt på Ole Bull Scene i Bergen. Arrangementet, som er gratis, åpner dørene 17.30, og varer fra 18.00 til 19.00. Det sendes direkte, og skal ledes av Sigrid Sollund og Fredrik Solvang.

Både Eilertsen og Skutle er deltagere.

Denne debatten er viktig, fordi det trengs å gjøres endringer for at flere skal trives på NHH, sier Eilertsen.

Sander A.R. Eilertsen
Sander A.R. Eilertsen

Han sier debatten har truffet en rekke nerver hos folk, på godt og vondt.

– Vi er mange sterke personligheter på NHH, som mener mye om mye. Det har kommet reaksjoner fra mange folk som er enige, og noen som er uenige, og det respekterer jeg. Fellesnevneren er imidlertid at nærmere alle sier det er viktig og riktig av meg og løfte debatten til overflaten, legger Eilertsen til.

– At noe må gjøres, virker altså de fleste å være enige om. Akkurat hva, og hvor mye, er det naturligvis uenigheter rundt, men jeg mener at det er dette debatten må dreie seg om videre: Hva kan, og skal man gjøre, avslutter han.

Skutle sier riktig diagnose må stilles

– Denne debatten er viktig fordi den trolig bidrar til å endre NHH til et bedre sted å være for en god del mennesker, sier Erik Skutle.

Han kritiserer Eilertsens når det kommer til hans fremstilling av miljøet på NHH.

Erik Skutle
Erik Skutle

– Vi må stille riktig diagnose hvis man skal skrive ut medisin som virker. Mye er bra med miljøet på NHH, men mye kan bli bedre. Det må være utgangspunktet, ikke at miljøet er katastrofalt, sier Skutle.

– Engasjementet viser at folk bryr seg om miljøet på skolen, og om medstudentene sine. Det er utrolig positivt, avslutter han.

NRK kan bekrefte at de også har snakket med andre mulige debattdeltagere fra NHH, men at disse enda ikke har bekreftet om de stiller opp eller ikke.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram