Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Nordea-sjef til NHH


29. september 2017
Sist oppdatert: 29. september 2017

2. oktober kommer adm.dir. Snorre Storset i Nordea Norge for å gjeste NHH Forum og fortelle om fremtidens bankvirksomhet.

Storset har selv en fortid fra Norges Handelshøyskole. Han ble uteksaminert herfra i 1994. Deretter fulgte et i opphold i Storebrand og Handelsbanken, før han begynte i Nordea og steg i gradene til stillingen som administrerende direktør for den norske filialen.

Fremtidens bank

Den fremtidige banknæringen, “future banking”, og det digitale skiftet kommer til å være i fokus under Storsets foredrag.

– Bill Gates sa noe viktig på 90-tallet: “banking is essential, the banks are not”. Altså, vi trenger banktjenester, men det er ikke gitt at dagens organisering av sektoren vil forbli slik den er i dag. For Nordeas del må vi gjøre alt vi kan for å være både robuste og fleksible i møte med de utfordringene som kommer fremover.

Chief Digital Officer i Nordea, Ewan MacLeod, ville også være tilstede under NHH Forum for å snakke om “open banking”.

–  Dette er et konsept der vi lar andre aktører få utvikle løsninger for våre kunder. Dette kan være aktører som kan være langt mer spesialiserte innenfor et område i bankvirksomhet.

Toget går nå

– Hva legger du i ordet digitalisering for banknæringen sin del?

– Vi ser på digitalisering først og fremst som et redskap for å skape bedre tjenester for våre kunder. Det kan brukes for å oppnå effektiviseringsgevinster og kostnadsbesparelser, men også forenkle kundeforhold ved at kundene i større og større grad kan håndtere banktjeneste på egenhånd, uten personlig kontakt med banken.

Nordea-sjefen forteller at finanssektoren er en bransje der det skjer veldig mye for tiden.

– Banksektoren kommer til å bli forandret helt grunnleggende i årene som kommer og vi er midt oppe i en enorm omstilling. Det er en veldig spennende bransje å være med i. Toget går nå, sier Storset.

Også Nordea vil måtte finne seg en ny plass i dette landskapet.

– Vi vil i mye større grad bli et nav i et økosystem. Stadige flere løsninger vil bli utviklet av andre aktører enn de tradisjonelle bankinstitusjonene. Nordeas rolle blir å orkestrere et helt økosystem av muligheter som ender opp i en sømløs leveranse til kunden.

Håper på mange frammøtte

2. oktober vil Snorre Storset og Nordea innta NHHs storstue, aulaen.

– Jeg håper studentene tar seg tid til å komme innom NHH Forum for å høre om hva som rører seg i finanssektoren. Jeg tror det finnes mange spennende muligheter her for flinke folk.

Storset understreker at utviklingstrekkene innenfor bank og finans er felles for mange deler av næringslivet.

– Selv om man ikke ser for seg en karriere i “banking”, kan man ha nytte av å høre hvordan næringslivet er i ferd med å forandre seg for både for bedriftene og kundene, mener Storset.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram