Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Ny rekord på skolemesterskap


28. februar 2017
Sist oppdatert: 28. februar 2017

Tirsdag kveld var det skolemesterskap i løping på NHH. Frida Christensen satte ny skolerekord for jentene, mens Martin Finne var to sekunder unna gutterekorden.

Det er tirsdag kveld. Sola har for lengst gått ned, og ved parkeringsplassen på NHH har det samlet seg en betydelig mengde folk med startnummer og tights. Det er på tide med det årlige skolemesterskapet i løping på handelshøyskolen.

Skolemesterskapet er ikke bare en konkurranse for å kåre skolens raskeste, men også et av flere uttaksløp til Bergensbaneløpet, den årlige stafetten mellom NHH og BI. Stafetten, som går mellom Oslo og Bergen, ble arrangert første gang i 1973. NHH har vunnet de 15 siste årene.

– Hipp hurra! Nå har vi vunnet 16 år på rad! synges det selvsikkert fra sidelinjen.

Det er NHHs tydelig optimistiske heiagjeng, Alltid Seier, Alltid Promille (ASAP), som synger. Ikledd sine klassiske grå gensere og røde tights, er de klare for å heie folk i mål, samt heie frem seier nummer 16.

Kristoffer Lind Thornes, gruppens leder, har følgende beskjed til BI:

– Jeg ønsker dem lykke til, sier Thornes.

Ny jenterekord

Kvelden er ikke veldig varm. I bakgrunnen spilles det derimot høy musikk, og stemningen er god.

Etter at deltakerne har fått varmet opp, går startskuddet, og folk forsvinner fra startstreken i et intenst tempo. ASAP blir stående igjen. Mens de venter på at løperne skal komme tilbake, heier de på tilfeldige forbipasserende for å holde energien oppe.

web 3Frida Christensen og Sara Håkensen

Løypa går i retning Eidsvågneset og tilbake. Jentene løper 2,4 km, og guttene 4,2.

Først over målstreken er Frida Christensen, som løper inn på 8 minutter og 39 sekunder. Det viser å være skolerekord for jentene.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi har veldig mange flinke i år, og jeg tror sjansene mot BI er gode. Jeg tror seiersmarginen i år blir større enn ifjor, sier Christensen, som også er internansvarlig i Stafettkomiteen på NHH.

web 4Karine Mogen

Etter Christensen kommer Sara Håkensen (8.49), som følges av Karine Morgen (9.08). Alle deltakerne blir heiet i mål av ASAP. Det er ikke over før alle er inne.

Bak målstreken samles det flere og flere løpere. Noen står, andre sitter, mens noen må legge seg ned. Folk er slitne. Men også fornøyde.

Motbakkeintervaller dagen før

Blant guttene har det i de siste årene har vært en intern konkurranse mellom Martin Finne, Knut Olav Øygård og Håkon Aastveit. Det er derfor stor spenning om hvem av dem som er først i mål.

Det viser seg å bli Finne, som til tross for at han sprang motbakkeintervaller dagen før, krysser målstreken på 12 minutter og 29 sekunder. Det er bare to sekunder bak gutterekorden. Bak ham følger Øygård (12.49), og så Aastveit (12.51).

– Jeg hadde ikke trodd det skulle være så god tid, sier Finne, som også vant ifjor.

Når det kommer til sjansene i Bergensbaneløpet, peker Finne på at NHH har mistet mange flinke løpere, fordi de ble uteksaminert ifjor. Han legger derimot til at de har også har fått mange nye talenter. Finne sier han er fornøyd om det blir lik seiersmargin som i 2016, men tap vil han ikke akseptere.

– Jeg skal ikke ha tap på CV-en. Det går ikke!

web 2Knut Olav Øygård, Martin Finne og Håkon Aastveit

Peter Jan Svarstad, en av de andre løperne, deler Finnes syn på seier.

– Jeg håper jo det blir det! Men det kan også bli knepent, sier Svarstad.

Etter at alle er i mål, samles deltakerne i skolens kantina for kveldsmat og premieutdeling. Håkon Aastveit sier formen er stigende etter å ha vært skadet i en periode. Han er likevel optimistisk på vegne av NHH.

– Jeg tror det er gode muligheter for seier mot BI. Marginen blir nok bedre enn ifjor, sier Astveit.

Bergensbaneløpet arrangeres 30. mars til 1. April.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram