Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Nye Hatleberg er åpnet

Halvannen år etter at første spade ble satt i jorden, ble den nye blokk G åpnet i en høytidelig seremoni. – Dette er studentboliger i en helt ny liga, sier Sammen-styrelederen.

Byråd Charlotte Spurkeland klippet tråden som åpnet nye Hatleberg. Ved siden av står Sammen-leder Amalie Lunde og VT Vest-leder Sjur Selsvik. Foto: Mahir Haque/Foto NHHS.
12. mars 2024
Sist oppdatert: 13. mars 2024

Siste dagen i februar markerte innvielsen av Hatleberg studentboligs nyeste blokk G. Prosjektet er et samarbeid mellom Sammen og Bergen Kommune. Sammen-styreleder og NHH-student Amalie Lunde er en av driverne bak prosjektet.

Blant de fremmøtte var byråd Charlotte Spurkeland (H), leder for Utvalg for miljø og byutvikling Trond Tystad (Bergenslisten) og prosjektsjef Frode Reisæter, samt leder i VT Vest og Sjur Selsvik.

For å toppe opplevelsen dukket Svæveru' opp og velsignet seremonien med sin sedvanlige energiske stemning.

Fullt det kommende semesteret

Amalie Lunde, styreleder i Sammen og sisteårsstudent ved NHH, er svært stolt over å ha vært en del av dette prosjektet og bidratt til å realisere det.

– Det er svært gledelig at G-blokken endelig er åpen. Dette er studentboliger i en helt ny liga, som takket være bruken av massivt tre og lyse farger får et hjemmekoselig preg. Disse boligene er uten tvil de beste vi kan tilby i Bergen, og setter standarden for hvordan kommende studentboliger skal bygges, sier Amalie Lunde, Styreleder i Sammen.

Blokk G er en betydelig oppgradering fra de eksisterende Hatleberg-boligene med totalt 66 enheter. Hver etasje består av 10 rom med et stort felles kjøkken og stue. Rommene er romsligere, utstyrt med større senger, og badene har glassdusjvegger.

Ettersom planen var å sentralisere alt på Hatleberg, består første etasje av postrom, vaskerom, fellesrom med TV og et bordtennisområde, samt en lang lesepult. På nordsiden av bygningen er det et område for avfallshåndtering, og i kjelleren finner du energisentrallen som gir bygningen et sentralt varmesystem.

Studenter som flytter inn, bør forvente en økning i boligprisene, men innenfor rimelige grenser. Etter det Bulle erfarer, ligger leieprisen på rundt en tusenlapp mer enn de gamle Hatlebergleilighetene. Det har imidlertid ikke stoppet mange studenter fra å søke om rom i den nye blokken.

– Hittil har vi mottatt 32 søknader fra studenter som allerede bor på Hatleberg nå. Så halvparten av bygningen vil være fylt fra 1. mars, og vi forventer at den vil være full i høstsemesteret som kommer, sier Lunde.

Nye Hatleberg kort tid før ferdigstillelse. Foto: Mahir Haque/Foto NHHS

Skal pusse opp

Lunde forteller at det legges planer om å oppgradere de eksisterende studentbygningene på Hatleberg, men ikke i nær fremtid.

– Vi diskuterer det, men det vil ta litt tid før renoveringen starter. Vi vurderer å renovere F-blokken først, som virkelig trenger en oppgradering.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram