Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Nytt valgfag på master: Internship, kapitalforvaltning og Nicolai Tangen som gjesteforeleser

Tirsdag ettermiddag arrangerte Norges Handelshøyskole en lansering for det nye valgemnet Internship in Asset Management.

NHH åpner dørene for det nye emnet, Internship in Asset Management, for å ruste studentene sine for en karriere innen kapitalforvaltning. (Foto: Maiwenn Knapskog/Foto NHHS)
28. januar 2023
Sist oppdatert: 28. januar 2023

Auditoriet var fullpakket av studenter som ønsket å høre mer om den nye satsingen ved Norges Handelshøyskole. 

Emnebeskrivelsen for INT411 Internship in Asset Management, viser at deltakerne skal gjennomføre et fem ukers internship i løpet av sommeren 2023. Blant fagets samarbeidspartnere som vil tilby internships, finner vi tungvektere som Nordea, DNB, Norges Bank Investment Management (Oljefondet) og Borea.

Det var stor interesse for eventet, og Aud A var fullstappet. (Foto: Maiwenn Knapskog/Foto NHHS)

Ønsker å kombinere teori og praksis

Emneansvarlig for INT411, Darya Yuferova, gleder seg over den nye satsingen ved NHH, og håper at det blir en suksess.

— Det er viktig at teori og praksis kombineres, og at man som student vil ha et godt utbytte. Faget vil bestå av et intensivkurs i april, samt et fem ukers internship etterpå, og en evaluering i løpet av august. Det er blitt utarbeidet en tentativ plan i forbindelse med gjennomføringen av faget, sier Yuferova.

Videre fortsetter hun å fortelle om det som gjør at faget skiller seg ut. 

— Det som er unikt med faget er at man får internship som er betalt, i tillegg til at man får 7,5 studiepoeng. Kapitalforvaltning er komplekst, så det kan være en fin lærdom å få se hvordan de store selskapene jobber i praksis. 

Kursansvarlig for det nye emnet, Darya Yuferova. (Foto: NHH)

Panelsamtale om kapitalforvaltning 

Under lanseringseventet til INT411 var det duket for panelsamtale om kapitalforvaltning. Unge næringsdrivende fra Nordea, ODIN Norge, DNB, Borea og NBIM ble invitert til scenen for å snakke om sine erfaringer innen fagområdet. 

Representantene for selskapene var henholdsvis Sigrid Wilter Slørstad, Thea Tobiassen, Hans-Marius Lee Ludvigsen, Peer Hastrup Thorsheim og Andreas Helland. (Foto: Maiwenn Knapskog/Foto NHHS)

Fremtiden beror på finansnæringen

Administrerende direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer, var også blant de mange gjestene. Han brukte sin tid på podiet for å snakke om en side av kapitalforvaltning som ikke ofte omtales - bærekraft. 

 — Mange har et feil bilde av kapitalforvaltning, som kanskje skyldes det de hører på TV og gjennom filmer, opplyser Kreutzer.

Besøk av Nicolai Tangen

Blant alle gjestene som ble nevnt i arrangementets beskrivelse var det muligens få som skapte like stor interesse for arrangementet som daglig leder av Oljefondet, Nicolai Tangen. 

 — Dere syns sikkert at Klubben er gøy, men jeg kan love dere kapitalforvaltning er enda gøyere, åpner Tangen med.

Han forteller om hvordan kapitalforvaltning handler om å selge når alle har det bra, og kjøpe når folk har fullstendig panikk.

— Gjetter du 50 prosent riktig, er du like god som markedet. Gjetter du 51 prosent riktig, er du nokså god. Gjetter du 52 prosent riktig, er du et geni. Vi streber alltid etter 52 prosent, kanskje 53 prosent, sier Tangen stolt og smilende.

Tangen var ivrig til å fortelle om kapitalforvaltning. (Foto: Maiwenn Knapskog/Foto NHHS)

Tangen opplyste videre om at han kommer til å være gjesteforeleser i faget, og at han håper å kunne holde den aller første forelesningen i april. 

Motivasjon som opptaksfaktor 

Flere av studentene som møtte opp til eventet stilte spørsmål ved opptaksprosessen til faget. Hvordan opptaksprosessen blir gjennomført besvares ikke, annet enn at motivasjon utelukkende vil være en faktor. 

Det er ønskelig at masterstudenter fra andre masterprofiler enn finans søker på det aktuelle valgfaget, sier Yuferova. Flere av de fremmøtte fra næringslivet, nevnte også at man i bedriftene jobber i tverrfaglige team og at kompetanse fra flere fagområder er nøkkelen til suksess. 

En «vinn-vinn-vinn» situasjon for studentene og næringslivet

K7 Bulletin pratet med rektor Øystein Thøgersen for å høre om hvordan faget ble konseptualisert, og utviklet på relativt kort tid.  

 — NHH har mye kontakt med Oljefondet og Finans Norge. Det hele startet med et møte i Oslo hvor Nicolai Tangen og Idar Kreutzer fra Finans Norge møtte undertegnede og NHHs styreleder, Karen Helene Ulltveit Moe, forteller Thøgersen smilende. 

Thøgersen sier at det var en bred sammensatt arbeidsgruppe, med professor Aksel Mjøs i spissen under utviklingen av faget. 

— INT411 ville ikke blitt realisert på så kort tid uten arbeidsgruppens innsats. 

Videre påpeker Thørgesen at faget vil gi en unik mulighet for både studenter og næringslivet. Faget beskriver han som en «vinn-vinn-vinn»-situasjon hvor både studentene, selskapene og skolen får godt utbytte. 

— Økonomiutdanning har blitt stadig mer og mer populært, og dette faget er et godt tilskudd for å knytte relasjoner mellom studentene, skolen og næringslivet, sier Thørgesen.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram