Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Ønsker blå regjering uten FrP


27. august 2013
Sist oppdatert: 10. september 2013
Mens Høyre ville fått rent flertall på Stortinget, forkaster NHH-studentene FRP.


Undersøkelsen fra forrige uke, fikk svar fra 441 respondenter og gir et godt bilde over det politiske landskapet på NHH. Med hele 49,2 prosent av stemmene blir Høyre det klart største partiet. Ifølge K7 Bulletins beregninger ville Høyre fått 89 mandater, det er fire mandater mer enn hva som trengs for å få rent flertall.

Charlotte Spurkeland, leder for Høyres Studenter og stortingskandidat for Hordaland Høyre, er strålene fornøyd.

– Målingen viser at NHH-studentene har et enda klarere ønske om en ny regjering enn hva resten av landet har. Det er gode nyheter for oss.

Partiet oppnår også den største fremgangen blant studentene. På spørsmål om hva de stemte ved forrige valg svarte 37,1 prosent Høyre. Partiet har dermed økt oppslutningen sin på høyskolen med 12,1 prosentpoeng.

For Fremskrittspartiet ser det derimot ikke like lyst ut. Mens FRP i dag er det nest største partiet på Stortinget, oppnår de kun 3,1 prosent av stemmene til studentene. De ville dermed ikke fått et eneste mandat på Stortinget. Stortingskandidat for Fremskrittspartiet i Hordaland, Helge Andre Njåstad, er overrasket over resultatene.

– Det er selvfølgelig veldig skuffende. Jeg skulle trodd at nå som vi har fått Kjetil Solvik Olsen som finanspolitisk talsmann, at vi ville gjort det bedre blant økonomistudenter.

Hva er det som gjør FRP så upopulære blant NHH-studentene?

– Det må være det inntrykket som har blitt skapt om at vi har en uansvarlig politikk. Det mener jeg selvfølgelig er feil, og man ser blant annet i FRP styrte kommuner at vi fører en ansvarlig økonomisk politikk. Vi har tydeligvis en jobb å gjøre for å endre dette inntrykket.

Den rødgrønne regjeringen får også hard medfart og arbeiderpartiet er det enste partiet som ville vært representert på Stortinget. De oppnår 16,9 prosent, under halvparten av hva de fikk ved forrige stortingsvalg.

Miljø viktig
De to andre partiene som opplever stor fremgang er miljøpartiene. Venstre klatrer opp til 14,3 prosent, og er over dobbelt så store på NHH som de er i resten av landet. Miljøpartiet de Grønne har også en stor fremgang og blir det femte største partiet blant studentene.

Nasjonal talsmann for Miljøpartiet de Grønne, Harald Nissen, er fornøyd med at at miljø er viktig for studentene ved NHH.

– Det er helt fantastisk, at så mange er så opptatt av miljø at de faktisk vil stemme på oss er gledelig. Det viser også at studentene følger trenden vi ser generelt på meningsmålingene.

Viser disse resultatene at NHH-studenter er opptatt av mer enn bare penger?

– Det har jeg alltid trodd at de har vært. Det er noen myter knyttet til skolen. Det er som regel ganske reflekterte folk, avslutter Nissen.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram