Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Overtidsfest på Stemmemyren: NHH FK senket Varegg i 96. minutt

Supporterne satte rammene for Sandvikenderbyet onsdag kveld. En innholdsrik fotballkamp endte med full uttelling for NHH FK og vill jubel blant den frammøtte fansen.

Klare for kamp på Stemmemyren. NHH FK i hvite bortedrakter. Foto: Pernille Klund Dalgaard
21. oktober 2022
Sist oppdatert: 21. oktober 2022

Det var duket for et realt lokaloppgjør i 4. divisjon da Varegg tok imot NHH FK på Stemmemyren. Sist gang de to blåkledde lagene møttes var 11. juni, hvor Varegg trakk det lengste strået med en 2 – 3 borteseier.

Resultatet viste seg å bli det samme i dette oppgjøret, denne gang i favør NHH FK.

Må vinne

Før kampen var NHH FK trener, Peder Kjørstad, klar på at de skulle gå for seieren.

Vi går for å vinne, så vi kommer til å gønne på, sier han til K7 Bulletin en halvtime før avspark.

Han forteller at de fikk en god start på sesongen med flere seire, men at en smal tropp har skapt utfordringer og flere tap den siste tiden.

Nå er de på poengfangst resten av sesongen og Kjørstad sier de er veldig fornøyde hvis de klarer å unngå nedrykk.

Tross den smale troppen er han klar på at det er et sterkt lag som skal i aksjon.

Vi stiller med et veldig bra lag i dag med mange gutter som har spilt på et høyt nivå før.

«De ædle, ædle blåå»

NHH FKs ivrige supportere. Foto: Pernille Klund Dalgaard

Før onsdagens kamp hadde NHH FKs ivrigste supportere mobilisert studentene på NHH og møtte opp mannsterke på tribunen. Med egenlagde sanger og utstyrt med bluss skapte de rammer som ikke er hverdagskost i 4. divisjon.

Tidlig scoring

Begge lag presset på fra start og hadde flere sjanser. Allerede etter syv minutter kom kampens første scoring signert Fredrick Rørstadbotnen, som sendte NHH FK opp i ledelsen.

Varegg svarte med en scoring av Sondre Farstad etter 26 minutter spilletid og stillingen sto seg til pause.

Innholdsrik andre omgang

Ti minutter inn i andre omgang scoret NHH FKs nummer ni sitt andre mål for dagen. Igjen kom Vareggs redusering raskt, drøye ti minutter etterpå noterte Daniel Myklebust seg på scoringstavlen.

Overhørt på tribunen: «nå lever kampen» og det viste seg å være rett.

Vareggs Isak Østerbø Fimland fikk dagens andre gule og NHH FK presset på i overtall siste ti minutter av ordinær tid.

NHH FK feirer overtidsseieren foran den fremmøtte fansen. Foto: Pernille Klund Dalgaard

Matchvinner på overtid

Etter mye stopp i spillet la dommeren til syv tilleggsminutter til full jubel fra NHH FKs supportere.

Det hele kulminerte i matcvinnende scoring fra Kristian Engås seks minuttter inn i tilleggstiden.

Like etterpå fløytet dommeren av kampen og NHH FK gikk av banen til fortjent hyllest med tre poeng i sekken.