Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Påskenøtt: Knekkes med kunnskap


28. mars 2021
Sist oppdatert: 28. mars 2021

I år fjerner Tine den tradisjonelle påskekrimmen fra melkekartongene. Den vemodige beskjeden skapte nasjonal frustrasjon, og for å lette på stemningen har Bulle laget en egen alternativ påskeunderholdning. Finn frem din favorittpenn, og begi deg ut på farvann med vårt påskekryssord.

 

 1. Fire striper med ren nytelse.
 2. Én av de tre tradisjonelle påskefargene.
 3. Dette spiser nordmenn dobbelt så mye av i påsken, sammenlignet med ellers, og konsumet er på omtrent 20 millioner, tilsvarende 5 000 tonn!
 4. Fellesbetegnelse på skjærtorsdag, langfredag og 1. og 2. påskedag.
 5. Så lenge hytteforbudet ikke gjeninnføres, er det trolig her du finner nordmenn i påska.
 6. Lodden kar som hylles av Karius og Baktus.
 7. Synder du i godteriskåla, kan du både få en preken og tilgivelse her.
 8. Betegnelse på dagen Jesus inntok sitt siste måltid.
 9. Ord med to betydninger, i påska er den mest brukte anvendelsen som hovedkomponent i et måltid.
 10. Produktet som skaper årets heteste krig mellom butikkene.

 

Klarte du å knekke påskenøtten? Send inn løsningsordet på mail til: magasin@k7bulletin.no, og vær med i trekningen av et fylt påskeegg. Vinneren blir trukket mandag 05.04.2021.

 

Les også:

 

Lurer du på hva du skal fylle påsken med, foruten kvikklunsj, appelsin, Solo og vårt påskekryssord? Påskekrimmen er, på lik linje med brunosten og bindersen, et særnorsk fenomen som nesten kan betegnes som en høytid i seg selv. Og, hva er en påske uten klassiske intriger og spenning? I år sender TV2 tre krimserier: sesong 2 av «Sommerdahl-mordene», «Bloodlands» og «The Sisters». Til felles for disse er brutale drap og forsvinninger som må nøstes opp i. I den danske serien «Sommerdahl-mordene» utfoldes et trekantdrama i kombinasjon med en rekke drap. Lenger nord, i Irland, blir en gammel sak med personlig betydning for politietterforskeren Tom Brannick, brennaktuell i «Bloodlands». «The Siter» er en miniserie på fire episoder, hvor fortiden igjen blir tema for nåtidens hendelser da en forsvinningssak blir løftet til overflaten. Hvis du derimot skulle befinne deg langt ut i hutaheiti uten tilgang på TV, kan radiospørreprogrammet «Påskelabyrinten» med Viggo Valle som programleder, være et godt underholdningsalternativ. I dette programmet kan man bryne seg på egne geografiske ferdigheter, og samtidig bli kjent med norsk kulturhistorie. Om hverken TV-titting eller radiokonkurranser er appellerende, kan påsken være en ypperlig tid for turgåing, strikking, brettspill, grilling eller rett og slett la tiden fordrive uten å gjøre noe som helst.

 

Det er ikke et fullverdig måltid uten dessert. For å utvide kunnskapsbasen, også i løpet av påskeferien, har vi funnet noen interessante fakta om påsken:

 • Skjærtorsdag stammer fra det norrøne ordet «skira» som betyr å rense. Ifølge Johannesevangeliet skal Jesus ha renset disiplenes føtter før deres siste måltid.
 • Tradisjonen med påskeharen oppsto i Tyskland under middelalderen, og det var tyskerne som tok med tradisjonen over Atlanteren. I USA i dag er derimot påskeharen byttet ut med påskekaninen.
 • Omtrent ¾ av den norske befolkning spiser ørene til sjokoladekaninen først.
 • Nidar selger i gjennomsnitt 23 millioner påskefigurer i marsipan og sjokolade i påsken.

 

Har du fått med deg disse sakene?

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram