Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Rafto x NHHS: Lunsj og kransenedleggelse


Deltakere ved årets kransenedleggelse til ære for Thorolf Rafto til stede i speilsalen. Foto: Foto NHHS
13. november 2021
Sist oppdatert: 24. mars 2022

I tradisjon tro ble den årlige kransenedleggelsen til ære for Thorolf Rafto gjennomført i speilsalen på fredag.

Det skjedde i lys av utdelingen av Raftoprisen som finner sted søndag denne uken på Den Nationale Scene i Bergen. Raftoprisen deles ut til personer og organisasjoner som arbeider for å fremme menneskerettigheter. I år var det den amerikanske gruppen «Human Rights Data Analysis Group» (HRDAG) som fikk utdelt prisen. Dette på bakgrunn av deres fabelaktige, og moderne, måte å avdekke menneskerettighetsbrudd på ved hjelp av statistikk. 

Arrangementet startet med en lunsjsamtale sammen med professor Ivar Kolstad. Her ble det delt ut kaffe og baguetter til sultne studenter. Kolstad arbeider på instituttet for regnskap, revisjon og rettsvitenskap på NHH, hvor han primært forsker og underviser innenfor forretningsetikk. Gjennom samtalen svarte han på spørsmål fra konferansier, samt publikum. Samtalen bød på synspunkter om prisvinnere og viktige temaer innenfor kvantitative metoder og etikkfaget. Det gjennomgående i samtalen var viktigheten av kvantitative metoder for å avdekke feil i samfunnet.

Foto: Foto NHHS

HRDAG sin bruk av statistiske metoder er blitt brukt i flere ulike sammenhenger. For eksempel i en rekke rettssaker mot personer, eller land, som har brutt menneskerettighetene. Derfor opplyste Kolstad å ha stor respekt for HRDAG sitt arbeid, og professoren synes det var riktig at de mottok prisen.

Neste på agendaen var et musikalsk innslag fra UKEkoret Optimum. Med noen forord om hvordan forskere elsker det de jobber med, men samtidig får hjertesorg når de mislykkes, endte sangvalget naturligvis på «Me and My Broken Heart».

Tale fra rektor

NHH-rektor Øystein Thøgersen taler for studenter og deltakere av årets kransenedleggelse i speilsalen. Foto: Foto NHHS

Videre gikk turen ned til speilsalen, hvor rektor Øystein Thøgersen åpnet med å holde en tale til ære for Rafto og HRDAG. Vi fikk høre litt om hvem Thorolf Rafto var, og hvorfor han var en svært anerkjent professor ved NHH i sin tid. Avslutningsvis talte Tarak Shah på vegne av HRDAG hvor han jobber som dataforsker. Shah fortalte om arbeidet de hadde gjort og takket deretter for prisen, før han la kransen ned under statuen av Rafto.

Helt på tampen fikk vi igjen et musikalsk innslag fra UKEkoret Optimum. Denne gangen var det sangen «Studentenes sang» som ble fremført på fabelaktig vis, og oppsummerte med det en flott seremoni.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram