Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Reiser til «verdensmesterskapet» i New Zealand

I januar arrangeres casekonkurransen Champions Trophy i New Zealand som i miljøet anses som «verdensmesterskap» i case-løsning. Her samles bachelorstudenter fra åtte ulike land, hvorav et av lagene består av studenter fra NHHS' egne Case Club.

NHH case Club sitt lag. Fra venstre; Máni Snær Ruiz Kolbrúnarson, Edvard Sævild Ree, Katrine Wee Tørlen, Hans Christian Midelfart, strategi. Foto: privat.
21. januar 2024
Sist oppdatert: 30. januar 2024

Champions Trophy er en av de vanskeligere case-konkurransene å kvalifisere seg til, og normalt kreves det at man vinner en av kvalifikasjons-konkurransene i det foregående året for å få delta. Tross at de stod uten seier i de disse, klarte NHHS Case Club allikevel å kvalifisere seg til årets konkurranse ved å komme til finalen i det som kalles de «tre store» konkurransene i 2023.

– Det er fire år siden et lag fra NHH sist deltok i denne store konkurransen, og det er derfor stort å klare å kvalifisere seg, sier Edvard Sævild Ree, strategi-ansvarlig på laget til NHHS Case Club. Han er en av fire deltakere som reiser til New Zealand på mandag. 

I tillegg til å være vanskelig å kvalifisere seg til, skiller Champions Trophy seg fra øvrige casekonkurranser ved måten den er bygget opp. Normalt varer konkurransen i 24 timer, og lagene har tilgang til alle hjelpemidler i løsningen av caset. 

Under konkurransen i New Zealand får laget derimot kun fem timer på å løse fire caser, kun ved hjelp av penn og papir. I Champions Trophy må man utelukkende belage seg på kunnskap man allerede besitter. Dette mener laget fra NHHSs at kan være til fordel for dem. 

Grundige forberedelser og noen verdifulle fortrinn 

Laget fra NHH er det eneste helt studentdrevne laget som deltar i konkurransen. I motsetning til de andre, hvor deltakerne er håndplukket og veiledet av professorer og ansatte ved de respektive universitetene, er laget fra NHH satt sammen av og veiledet av andre studenter.

 Det at både aktive medlemmer og veiledere er studenter uten lang fartstid i næringslivet gjør at vi nok er mer åpne og kreative enn de andre lagene, sier Ree.

Ree påpeker at de besitter en naivitet som kan være til deres fordel. Nettopp evnen til å tenke nytt og gå for løsninger som befinner seg lenger utenfor boksen er noe de tidligere har blitt belønnet for, og denne måten å angripe problemstillinger på tror de vil være nyttig når man har mindre tid og ingen hjelpemidler. 

Fordi de denne gangen ikke har mulighet til å undersøke landet, markedet og bedriftene under konkurransen er laget nødt til å ha en viss grunnforståelse for tankegangen i New Zeland og deres bedrifter når de ankommer. 

 Likhetene mellom Norge og New Zealand kan være en fordel for oss. Der man i andre land er utelukkende opptatte av å tjene penger, legger New Zealand, på samme måte som Norge, stor vekt på bærekraft når de fatter beslutninger, sier Katrine Wee, analyseansvarlig på laget. 

Videre påpeker hun at Norge ligger langt fremme i bruk og utvikling av teknologi, og at kunnskap om løsninger som har fungert i Norge også vil kunne gi dem et fortrinn. 

Saklige, men vanskelige spørsmål

Da Case Club arrangerte konkurranse på NHH i høst, ble det oppstyr da et lag fikk spørsmål om hvorfor de bestod utelukkende av jenter. Dommeren hadde tydelig ikke fått med seg at det ikke var de selv som hadde satt sammen lag, og hendelsen var i det hele en flau affære. 

Laget rister på hodet over hendelsen og presiserer at de vanligvis kun får saklige, om enn veldig vanskelige spørsmål. 

 Vi har forberedt oss svært godt, sier Ree. 

Men det er allikevel Singapore som er favoritten, presiseres det, uten at det er noen absolutt sikkerhet i spådommen. Det er en annerledes konkurranse, så alt er mulig. Kanskje får Case Club gå inn i februar som uoffisielle «verdensmestere» i caseløsning.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram