Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Rekrutterer jenter til NHH


17. mars 2013
Sist oppdatert: 19. mars 2013
Fredag 15. mars ble Jentedagen arrangert på Norges Handelshøyskole. 100 jenter fra hele landet fikk dekket reise og opphold for å delta.


Jentedagen blir arrangert hvert år for å øke rekrutteringen av jenter til høyskolen. I år er syvende året på rad Jentedagen har blitt arrangert, og arrangementet kan sies å være et effektivt hjelpemiddel for å få flere jenter til å velge økonomifag – og NHH.

Programmet startet med byvandring der jentene fikk se hva Bergen har å tilby som både bosted og som studentby. Videre var det lunsj på NHH, før hoveddelen av arrangementet begynte, orienteringen om fag og studiemuligheter ved den vitenskapelige høyskolen.

Spente på hva NHH har å tilby
– Jeg står mellom å velge samfunnsøkonomi, psykologi eller økonomi her på NHH, forteller 18 år gamle Benedicte Nortvedt fra Oslo. For henne er jobbmuligheter ved endt utdanning spesielt viktig når det gjelder valg av studiested. Miljøet mener hun også er veldig viktig for hvor man velger å studere. Anna Søndergaard fra Nesodden er enig i at miljø er avgjørende.

- Jeg har alltid vært innstilt på å studere økonomi og da er jo NHH et bra sted å gjøre det på, føyer hun til.
Jentene håper dagen blir inspirerende og gir en innføring i hva man lærer på høyskolen.

Tett program
På ettermiddagen og utover kvelden fikk jentene et innblikk i hva studentforeningen har å tilby kommende studenter. Deretter var det middag med mer underholdning fra NHHS.

- Det var et utrolig morsomt opplegg med studentforeningen, sier Renate Fagernes fra Tønsberg. Hun utyper at hun har fått mye bedre innblikk i hva NHH har å tilby, og at det var morsomt å se hvor mye forskjellig man kan drive med ved siden av studiene.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram