Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

–Riktig at pungshot-saken ble avslørt


5. november 2014
Sist oppdatert: 8. desember 2014
–Måten vi har taklet uforutsette hendelser er noe av det jeg mer mest fornøyd med, sier avtroppende NHHS-leder Dina Mikalsen.


Kjernestyrets kontor ligger vendt ut mot en åpen plass, der NHHs høyblokk skaper harde og uforutsigbare kastevinder. Akkurat nå er det rolig i studentlokalet, men i år har stormene vært kraftige, både på innsiden og utsiden.

– Jeg anslår at jeg har brukt fem til ti prosent av tiden min på konkrete valgløfter. Resten har gått med til drift og til å takle situasjoner som oppstått underveis, sier eksternansvarlig Jørund Gjesvik. Allerede i februar ble han midtpunktet i et kraftig uvær.

Partistrid
NHHS-ledelsen ble tatt på sengen under årets første foreningsmøte, da et grasrotopprør førte til at Unge Venstre ble avvist som interessegruppe. Kampen ble først avsluttet i april, da kjernestyret vant tilslutning til at politiske partier skal være velkomne på NHH.

Utfordret på hva han er minst fornøyd med, trekker Gjesvik frem det politiske engasjementet i studentforeningen.

– Jeg er veldig glad vi vant debatten. Det positive var at politiske partier ble noe hele studentforeningen var opptatt av i flere måneder. Dessverre er interessen mye svakere nå, sier Gjesvik.

Ønsker FKU-debatt
I august ble kjernestyret igjen sentrum for en kontroversiell sak. Da avslørte K7 Bulletin at nye studenter følte seg presset til grove sexleker under pub-til-pub-runden. En av lekene innebar at tequila ble konsumert fra medstudenters punger.

– Pungshot-saken er selvfølgelig noe jeg skulle ønske at ikke hadde skjedd, sier NHHS-leder Dina Mikalsen.

– Mener du at saken ikke burde vært trykket?

– Selvsagt ikke. Det var viktig at denne debatten kom opp. De innspillene vi fikk inn etter saken vil vi ta videre til neste førstekullsuke, slik at det ikke skjer noe lignende, sier Mikalsen.

– Det er lærdom i slike saker. Selv om de blir blåst opp i media og det er veldig storm der og da, er det viktig å få slike ting frem i lyset, slik at vi kan unngå dem neste gang, sier markedsansvarlig Maria Sandvik.

Skal oppfylle løfter
Til tross for krevende ekstraarbeid, lover kjernestyret at de er på god vei til å oppfylle valgløftene til nyttår. En ny avtale med hovedsponsor KPMG trekker de frem som en viktig bonus.

– Vi har fortsatt to måneder igjen, og denne tiden skal vi bruke på å få plass det som gjenstår, sier Mikalsen.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram