Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Sammen skylder deg kanskje penger

Bor du, eller har du bodd i en av Sammens studentboliger de siste tre årene? Da kan det hende at Sammen skylder deg penger.
Hatleberg studentboliger. Foto:
Hatleberg studentboliger. Foto:
Hatleberg studentboliger ved NHH. Foto: (Robin Rauecker/Foto NHHS)
26. januar 2023
Sist oppdatert: 27. januar 2023

Studentsamskipnaden på Vestlandet (Sammen) informerer på egne sider at de har gjort en feil i behandling av depositumet til leietakerne. Dette til tross for særordninger og regelverk rundt behandlingen av depositum.

Etter lov om foreldelse av fordringer § 2 har man krav på forsinkelsesrenter for den perioden depositumet sto på Sammen sin konto, svarer en økonomikonsulent hos Sammen på innsendte henvendelser fra studenter som K7 Bulletin har snakket med.

Kravet om forsinkelsesrenter gjelder tre år tilbake i tid. Sammen sendte ut informasjon om tilbakebetaling av depositum 17. november 2019, slik at kravet kun gjelder depositum fra og med 17. november 2019.

Får betalt tilbake 1500 kroner

En av leietakerne K7 Bulletin har snakket med, sier han får tilbakebetalt i underkant av 1500 kroner. Beløpet man får avhenger trolig av hvor lenge man har bodd på Hatleberg, eller i en av Sammens andre studentboliger. Selv har den unge NHH studenten bodd på Hatleberg i hele treårsperioden.

Leietakeren setter pris på ekstra «fuck you money», og sier det kommer godt med til byen i helgen.

Man må selv kreve forsinkelsesrenter

Alle som har et rettmessig krav hos oss skal få tilbakebetalt forsinkelsesrenter på sitt depositum dersom kravet kan dokumenteres, står det på Sammen sine nettsider.

Man må selv kreve forsinkelsesrentene fra Sammen. Dette gjør man ved å sende en epost til bolig@sammen.no med informasjon om leieforholdet.

Pengene utbetales fortløpende, men anses som skattepliktig inntekt.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram