Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

SiB stenger trimrom


16. april 2013
Sist oppdatert: 18. april 2013
I en e-post varsler SiB at de vil stenge trimrommet ved Hatleberg.


– SiB Bolig og SiB Trening har i samråd besluttet å stenge trimrommet på Hatleberg fra 1. mai, skriver SiB i e-posten til beboerne på Hatleberg. Bakgrunnen for dette er at SiB ikke har kapasitet til å følge opp renhold og service av apparatene.

Misfornøyd
På trimrommet i C-blokken på Hatleberg er det mange som uttrykker skuffelse etter SIBs vedtak.

– Jeg synes det er veldig synd at de stenger det ned, spesielt med tanke på hvor sprengt kapasiteten i Lehmkuhlhallen er, forteller Anna Ropeid Selsås.

– Dersom man skal trene i Lehmkuhlhallen er det ofte veldig fullt, og treningen blir lite effektivt fordi du må vente på apparater. De problemene har du ikke på trimrommet på Hatleberg.

Hun får støtte av Martin Hoang Nguyen, som trener regelmessig på trimrommet. Han mener kapasiteten på Lehmkuhlhallen ofte er sprengt, og sier trimrommet umulig kan kostet SiB mye å vedlikeholde.

– Det er trist, og viser at SiB tenker kortsiktig ved å ty til raske løsninger heller enn å ta fatt på det faktiske problemet. Dessuten er trimrommet åpent hele døgnet, sier han.

Mer fleksibelt og effektivt
– De spontane treningsøktene på kvelden eller etter en forelesning vil ikke lenger være like hyppige. I større grad vil man måtte planlegge trening i forkant, og dessuten måtte beregne ekstra tid for å komme seg frem og tilbake, sier hybelboer Peder Engesæth

– Resultatet er mindre trening, og det burde heller ikke være i SiBs beste interesse.

Vil klage
Vedtaket fra SiB har fått Nguyen, og resten av treningsfellesskapet på Hatleberg til å reagere. Han kan røpe at de allerede har skrevet et klagebrev til SiB, og er i prosessen med å samle inn underskrifter. De vil i tillegg ta kontakt med Velferdstinget for å forhøre seg om mulige løsninger.

– Vi håper SiB vil ta til fornuft, og skal i alle fall vise dem hva gymmen er verdt for oss, sier han.

Foreslår løsninger
Tillitsutvalget (TU) ved Hatleberg tok etter mandagens e-post raskt kontakt med SiB og foreslo mulige løsninger. Nestleder Rujuta Vaidya forteller at utvalget har bedt samskipnaden revurdere vedtaket.

– Vi foreslo å selv ta over driften av gymmen, gjennom for eksempel en avgift på 100 kroner per bruker. Da kunne vi dekket jevnlig renhold av rommet, noe som har vært fraværende den siste tiden, forklarer hun.

I svaret fra SiB berømmer de engasjementet tillitsutvalget har vist, men vil ikke endre vedtaket.

– Det er en totalvurdering som ligger til grunn og særlig vektlegges det som gjelder HMS, i forhold til vedlikehold av treningsutstyret, og vi hverken kan eller vil legge et slikt ansvar på beboerne, skriver de i en e-posten til utvalget.

Fortsatt ikke fornøyd
Studentene er ikke fornøyd med svaret til SiB, og føler den egentlige grunnen blir feid under teppe.

– Det er spesielt at gymmen har gått uten vedlikehold og renhold så lenge, og at argumentet nå er at de ikke lenger har råd til dette. Vedlikehold av et trimrom med kun vekter er minimalt. Når det gjelder renhold bør det være en bedre løsning enn å stenge rommet, forklarer Haakon Møyner Lund.

K7 Bulletin har forsøkt å komme i kontakt med SiB Bolig, men har ikke fått svar.

Haakon Møyner Lund er journalist i K7 Bulletin.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram