Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Sjokknyhet: Finnes flere selskap enn «De fire store»


14. september 2017
Sist oppdatert: 14. september 2017

Flere NHH-studenter puster et lettet sukk etter stor oppdagelse.

– Dette er jo en skikkelig gladsak! Skjønner ikke at det tok meg fire år å finne ut, men når noen sa det til meg, gikk jeg ned to kg i vekt. Det var stress off my shoulders, foråsidetsånn, sier Preben Frederick von Champisfylla.

Von Champisfylla er en av flere NHH-studenter som lenge har levd i troen om at det finnes kun fire arbeidsgivere etter skoleslutt: PWC, KPMG, EY og Deloitte, også kjent som «De fire store». Dette viser seg nå å ikke stemme. Avsløringen kom på en random Jodel med følgende poetiske budskap: «nhh studenter det finnes andre selskaper en de 4store.»

jodelHvor den store avsløringen skjedde.

– Vi har jo alltid syntes det var litt rart. I Management Consulting-bransjen snakker vi jo om «De tre store», altså McKinsey, Boston Consulting Company og Bain. Her er lønningene bedre, og sjansene for å bli toppleder astronomisk større. Så det hadde maket mer sense om det var en av oss tre som var målet, sier en McKinsey-representant.

Prisen av en klem

På NHH har femteårsstudentene for lengst begynt å søke jobber, og vandrer derfor frenetisk rundt på Karrieredagen etter noen som vil gi dem en. Mange blir overrasket når de ser det er flere enn fire stands.

– Jeg har fått utrolig mange som har vært innom standen min. Det er kult, sier Guri Guribråtum, gründer i selskapet Klem Meg, et prostitusjonsselskap som gir intime klemmer i stedet for handjobs og penetrasjon.

giphy 2Lyst på en slik en?

Næringslivsutvalget har lenge slitt med å reklamere for det faktum at det faktisk finnes flere enn fire selskap i Norge. Nå har de byttet ut standskartet med et freebies-kart, i håp om at NHH-studentene nå klarer å finne frem i jungelen.

– Det har vært stor suksess så langt. Vi ser at selskap som har råd til godteri nå tiltrekker seg mange flere en før, sier en NU-representant som har kledd seg i sin fineste dress, i håp om å bli feilaktig tatt for å være ansatt i et av disse selskapene.

Han får en beskjed i øret, og løper raskt ned gangen mens han roper «Kode rød! Kode rød!,» som skjer når en representant fra et selskap må på do.

En dyster sannhet

Etter fire uker med gravejournalistikk, kan Morgendagens Næringsliv avsløre at sannheten er mer forstyrrende enn først antatt. Det viser seg nemlig at PWC, KPMG, EY og Deloitte egentlig bare er ett selskap, og navnet på det selskapet... er Spectre.

giphyDun-dun-DUN!

– Vi ble endelig avslørt, altså? Jaja, det var vel kanskje på tide, sier Ernst Stavro Blofeld, CEO i Spectre.

Blofeld kan fortelle at det aldri har vært «De fire store». Det var bare en dekkhistorie, sydd sammen for å lure studentene til å tro at man kun kan bli konsulent eller revisjor... selv om man går på et av landets mest ettertraktede studier. Blofeld innrømmer at det var overraskende lett å lure oppegående ungdom med over fem i snitt til å tro på dette.

– Vi spilte bare på konformiteten deres. NHH-studenter tar en sjanse omtrent en gang i skuddåret. Ikke akkurat en risikoelskende gjeng, foråsidetsånn.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram