Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Skal lede mannsbastionen


24. september 2013
Sist oppdatert: 24. september 2013
NHHs nyansatte administrerende direktør ser frem til å stake ut NHHs kurs inn i fremtiden.

Den 13. januar 2014 tiltrer Nina Skage som ny administrerende direktør for NHH. Det blir den første kvinnelige direktøren ikke bare på NHH, men også på noen større europeiske handelshøyskole.

Hun kommer fra en stilling som integrasjonsdirektør i Rieber/Orkla, og har vært i konsernledelsen i tidligere Rieber & Søn siden 2008. En stilling det lenge så ut til at hun kom til å beholde.
− I utgangspunktet hadde jeg bestemt meg for å bli med til Orkla, men da denne muligheten kom var den for spennende til ikke å ta.

Internasjonal utdanning
Skage er selv siviløkonom, ikke fra Norges Handelshøyskole, men fra St. Cloud State University i Minnesota i USA. Hun gir denne utdannelsen litt av skylden for at hun nå skal til NHH.

− Når jeg velger å gå til denne stillingen er det litt inspirert av min tid i USA. Jeg var veldig fascinert av hvordan man skulle anvende teorien man lærte på skolen i praksis, og tenkte den gang at det en gang kunne være spennende å returnere til en skole med næringslivserfaring.

Hun trekker spesielt frem faget entrepreneurship hvor de var utplassert i bedrifter og jobbet med virkelige problemstillinger som veldig lærerikt.

God på merkevarer
Rieber & Søn var et av Norges ledende næringsmiddelkonsern før de ble kjøpt opp av Orkla i våres. De er kjent for merkevarer som Toro, Vossafår og Denja. Skage er tydelig på at NHH er en merkevare det er viktig å ta vare på.

− Du er aldri ferdig med å profilere og bygge en merkevare og den må hele tiden pleies og videreutvikles.

Må lære
Skage er fullt klar over bråket som har vært på NHH knyttet til omorganiseringen, men er ærlig på at hun ennå ikke har nok kunnskap om situasjonen.

−Min kunnskap og erfaring er fra næringslivet hvor jeg har jeg vært i 26år, men nå står jeg ovenfor en læringskurve. Jeg må sette meg inn i NHH og lære å forstå, men det som har skjedd det har skjedd og nå må vi se fremover.

Hun er likevel tydelig på at PWC-rapporten og at funnene der må tas med i den videre arbeidsprosess.

Kjenner til NHH
Helt ukjent er ikke Nina Skage med NHH. Blant annet har hun sittet i styret i AFF og vært med på forskningsprosjekter i samarbeid med NHH. Ikke minst har hun holdt flere forelesninger og veiledet masterstudenter som har skrevet sine oppgaver om Rieber og Søn.

− I tillegg har jeg holdt mange forelesninger for det synes jeg er veldig kjekt legger hun entusiastisk til.

Hun er likevel klar på at det er mye hun fortsatt ikke kan om NHH, men ser på det faktum at hun kommer inn med ganske blanke ark som en mulig fordel.

Ledergruppe og visjoner
NHHs nye direktør har allerede lagt en slagplan:

− Aller først skal jeg ta tak i ledergruppen. Jeg skal jobbe for å få til en god dynamikk i gruppen slik at den fungerer bra. Så kan jeg se mer på det strategiske i forhold til visjon og strategien til skolen, noe jeg også ser frem til å gjøre.

Men det er noe annet Skage gleder seg aller mest til:

− Nå kommer jeg i et spennende og ungt miljø med masse flotte studenter. Det tror jeg blir gøy og det er viktig å ha det morsomt på jobb.

Tidsriktig skole
Mange studenter lurer kanskje på om de i det helle tatt kommer til å legge merke til at NHH snart får en ny administrerende direktør.
− Jeg er nok en person som kommer til å være litt synlig. Det er i hvert fall min ambisjon. Og jeg er opptatt av å skape en skole sammen med det akademiske miljøet som er tidsriktig for studentene. Da er de best mulig rustet til de skal ut i næringslivet, sier Skage

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram