Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Smittetallene blant studenter i Bergen øker – flere nye bekreftede tilfeller ved UiB og HVL

Flere studenter i Bergen er smittet av Covid-19. Foto: Marianne Røsvik, UiB.
Flere studenter i Bergen er smittet av Covid-19. Foto: Marianne Røsvik, UiB.
25. august 2020
Sist oppdatert: 30. oktober 2020

Seks nye studenter ved UiB og totalt 18 studenter ved HVL har testet positivt for koronaviruset. – Denne økningen er ikke uventet, sier rektor ved HVL.

I en pressemelding mandag opplyser Universitetet i Bergen (UiB) at seks nye studenter har testet positivt på Covid-19. Tre av dem studerer ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, én ved Det juridiske fakultet, én ved Det humanistiske fakultet og én ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, ifølge meldingen.

– Det er nok et fåtall av de som nå går i karantene som har vært i nærkontakt med de smittede, men her legger vi et føre-var prinsipp til grunn. Frem til helsevernetaten til kommunen har fått gjort den nødvendige smittesporingen, anbefaler UiB derfor karantene inntil videre, sier UiBs bedriftslege Stein-Inge Stigen i en kommentar.

Studentene som er smittet og studentene som har vært i nærkontakt med de smittede vil bli fulgt opp av universitetet med tanke på både tilbud om undervisning og studieprogresjon, skriver universitet.

18 smittede ved HVL

Berit Roke, rektor ved HVL, fastslår at 18 studenter ved høyskolen er smittet av Covid-19, skriver Studvest mandag. Tallet 18 kommer fra opplysninger som er hentet fra studentene selv, heter det. 12 av tilfellene er bekreftet fra smittevernkontoret.

Det oppdaterte tallet er også en økning fra totalt åtte smittede fredag, ifølge Studvest.

– Denne økningen er ikke uventet. Det viktigste budskapet nå er at alle overholder avstandskravene og de øvrige smittevernreglene, sier Rokne.

Søndag ble det kjent at to NHH-studenter på masternivå har testet positivt for Covid-19, som resulterte i at all fysisk undervisning på masternivå ble avlyst i én uke.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram