Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Sprer ideer til hele Bergen


27. september 2013
Sist oppdatert: 8. oktober 2013
TedxBergen blir denne helgen arrangert for første gang. De lover foredragsholdere som inspirerer.

På lørdag mellom 10.30 og 17.30 skal TEDxBergen holde en konferanse med berømte talere fra hele verden. TED er en allmennyttig organisasjon som engasjerer seg i å spre interessante ideer, der x står for uavhengig organisert TED-arrangement.

- Det hele startet som en konferanse der man ville bringe folk fra tre ulike verdener sammen. Disse var teknologi, underholdning og design. Men siden oppstart har omfanget blitt enda bredere, forteller Nikolay Bashlykov som er leder for TEDxBergen.

Læring og teknologi
Årets arrangement er delt inn i tre deler, og har temaet ”Kraften av ideer.” Den første delen handler om et paradigmeskifte innen læring og teknologi. Her skal blant annet skaper av det prisvinnende algebraspillet DragonBox, Jean-Baptiste Huynh snakke.

- Han vil diskutere hvordan bedriften hans WeWantToKnow opprettholder målet deres om å levere matematisk K-12 kunnskap til hvilket som helst barn i et 30 timers spill. Med WeWantToKnow, kombinerer Huynh lidenskapen sin for entreprenørskap, anvendt matematikk og sosial innvirkning.

Unge entreprenørers utfordringer
Del to handler om å bringe folk sammen. Her vil blant annet Sverre Haugen som er leder av NovaAgentum snakke om talentledelse og networking.

Den siste delen heter ”In Pursuit of a Dream, ” og her vil Max Gouchan snakke om utfordringene unge entreprenører står ovenfor.

- Etter å ha droppet ut av videregående, startet han en forsyningsbedrift til petroleumssektoren, og ble fort en av de mest suksessrike unge entreprenørene i Norge. Gouchan vil diskutere hans mening om at en kan oppnå suksess gjennom entreprenørskap, og at utdanning ikke nødvendigvis er den riktige veien for alle.

Tidligere eksklusivt for NHH
Bashlykov forteller også at det er første gangen at TEDx blir arrangert i samarbeid med Bergen by, men at TEDxNHH har blitt holdt ved flere anledninger.

- Det føltes som et riktig tidspunkt å utvide TEDx på, og tilby konferansen til hele byen, i motsetning til bare å holde den eksklusivt for Norges Handelshøyskole.

På et TedX arrangement jobber talerne for å skape dype diskusjoner og samhold mellom deltagerne i mindre grupper, og Bashlykov vet hva han gleder seg mest til.

- Jeg gleder meg klart mest til ønske velkommen alle disse fantastiske talerne til Bergen, og ikke minst tilbake til Bergen og NHH. Det vil bli fantastisk å ha de på NHH for å inspirere oss

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram