Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Stadig nye grupper i NHHS

NHHS Artem: Fra venstre til høyre: Mari Jansson, Magdalena Ilic, Kjersti Løvstad Lømo-Hansen og Kristine Støten.
NHHS Artem: Fra venstre til høyre: Mari Jansson, Magdalena Ilic, Kjersti Løvstad Lømo-Hansen og Kristine Støten.
10. november 2017
Sist oppdatert: 10. november 2017

Mens debatten rundt sosiale opptak og pengestøtte til NHHI har rast, inkluderes stadig nye grupper i NHHS.

Ved forrige foreningsmøte (FM#4) ble tre nye grupper opprettet: NHHS Artem, NHHI Bowling og NHHI Fitness.

Artem starter en gruppe for kunstinteresserte, Bowling ønsker å være en gruppe for de som vil begynne å spille bowling og Fitness vil skape engasjement for de som vil løfte vekter med andre interesserte.

Stor diskusjon om studentgrupper

I den siste tiden har det blitt diskutert mye rundt sosiale opptak i idrettsgrupper og generell inkludering i studentgrupper. Til tross for dette fortsetter NHHS å vokse. De nyeste gruppene er alle enige om at flere grupper kan skape større inkludering. Leder i Artem, Kristine Støten, håper at gruppen kan bidra til økt inkludering.

– De fleste nyoppstartede grupper ønsker å bidra til større inkludering, men dette er naturligvis vanskelig å få til i starten, da gruppen fortsatt er relativt ukjent. Vi vil jobbe aktivt for at Artem kan bidra til et enda mer inkluderende studentmiljø ved å tilby noe som kan appellere til studenter på tvers av kull, alder og kultur, forteller Støten.

Starter grupper av ulike grunner

I tillegg til NHHS Artem, ønsker NHHI Bowling og NHHI Fitness å bidra til å skape nye arenaer for interesser i studentmiljøet på NHH. Leder i NHHI Bowling, Henrik Våge Opheim forteller at de ønsket å skape noe nytt.

– Vi var et par gutter som etterhvert ble til seksten, med ønske om å starte noe nytt og drive med noe annet enn tidligere, uten å gjøre det veldig tidkrevende, forteller Opheim.

  Leder NHHI Fitness, Sebastian Sommer, forteller at de derimot ønsket å dekke en etterspørsel de visste var der.

– Vi startet NHHI Fitness fordi NHH mangler et ordentlig tilbud til gutter som driver med styrketrening. Det er mange studenter som trener styrke og vi ønsker derfor å kunne fungere som en portal for de som vil møte flere kompiser med samme elsk/hat-forhold til vektstengene, sier Sommer.

Tror flere grupper skaper økt inkludering

Både Opheim og Sommer tror på at flere grupper kan føre til en økt inkludering av studenter.

– Tror du flere grupper skaper økt inkludering?

– Ja, det er klart. Et inkluderende miljø handler ikke bare om å ha et stort antall grupper, men også om å ha muligheten til å være med i grupper med interesser utenom det vanlige. Det var en av årsakene til at vi valgte å starte et bowlinglag. Det er ingen tvil at NHHIs lave terskel skaper mer inkludering , forteller Opheim.

Sommer har mer delte meninger rundt hvorvidt flere grupper fører til mer inkludering.

– Både ja og nei. Ja, dersom man har et stort nok tilbud og så lenge man fortsatt kan omgås med hvem man vil uavhengig av hvilke ulike interessegrupper man er med i. Nei, dersom det ikke er plass eller tilbud til noen som ønsker det. Tror dog at netto inkludering er positiv og forhåpentligvis vil NHHI Fitness bidra til å øke denne inkluderingen, legger Sommer til.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram