Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Stor forskjell i hva NHH- og UiB-delegasjonene vil gi BSI i økonomisk støtte

Det skiller hele 500.000 kroner, skal vi tro delegasjonenes respektive ledere.

I dag leder Kaja Ingdal Hovdenak UiB-delegasjonen. Vanligvis er det Andrea Nesvik Voss' jobb. Foto: Henriette F. Thorkildsen.
10. november 2022
Sist oppdatert: 10. november 2022

K7 Bulletin har fått tilgang til søknaden til Bergens Studentidrettslag (BSI) om midler fra Velferdstinget Vest. I den går det frem at de søker om 810.000 kroner. I budsjettet de har lagt frem for budsjettkomiteen, har de oppgitt 500.000 kroner som tilskudd fra Velferdstinget.

Foran dagens budsjettmøte på Norges handelshøyskole (NHH) har det kommet inn en rekke endringsforslag. Kun ett forslag møter BSIs budsjett på 500.000 kroner. Studentradioen i Bergen (SRiB) innstiller på 0 kroner til BSI – en søkerorganisasjon med over 2000 medlemmer.

Daglig leder i SRiB Andreas Solberg Jensen skriver i en tekstmelding til K7 Bulletin at deres budsjettforslag respekterer innstillingen til budsjettkomiteen.

– Det gjenspeiler beløpet og tildelingen vi behøver for å sikre hensiktsmessig drift i året som kommer, skriver Jensen.

Ufullstendig søknad

Det var på et velferdstingmøte 15. oktober at det kom frem at BSI hadde levert en ufullstendig søknad. Organisasjonen manglet blant annet budsjett. Som konsekvens ble ikke BSI innstilt på å få én eneste krone i økonomisk støtte fra Velferdstinget.

Siver Myksvoll-Rannestad, delegat i Bergen Studentervelforening, har tidligere i dag uttalt seg om BSI i et leserinnlegg i K7 Bulletin.

Håkon Fjellstad, Velferdspolitisk ansvarlig i Studentpolitisk Utvalg i NHHS, er leder for NHH-delegasjonen på dagens budsjettmøte. Foto: Foto NHHS

NHH går egentlig inn for 0 kroner til BSI

Håkon Fjellstad, Velferdspolitisk ansvarlig i Studentpolitisk Utvalg i NHHS, sier til K7 Bulletin at de to forslagene med 100.000 og 200.000 kroner til BSI er et uttrykk for hvor langt de er villige til å strekke seg, dersom man i man hele tatt skal tildele BSI støtte.

– Vi mener egentlig at innstillingen til budsjettkomiteen er den som bør bli vedtatt.

I budsjettkomiteens innstilling er ikke BSI innstilt på å få noe beløp. I praksis betyr dette kroner 0. Når det gjelder UiBs forslag på 500.000 kroner, sier Fjellstad at NHH-delegasjonen ikke føler at tilliten til BSI er stor nok til de kan stå inne for å tildele dem 500.000 kroner.

– Blir man ikke enig om å gi dem null kroner, vil vi stå for å gi dem 100.000 kroner, maksimalt 200.000 kroner, sier Fjellstad.

– Ikke skal gå utover studentene

I motsetning til NHH-delegasjonen ønsker UiB-delegasjonen at BSI skal tildeles støtte.

– Vi ønsker at dette ikke skal gå utover studentene. UiB-delegasjonen står for og vil at BSI skal fortsette sin kjernevirksomhet. Dette er ikke for å skåne et styre som ikke har levert fullstendig søknad, sier Kaja Ingdal Hovdenak, midlertidig delegasjonsleder for UiB-delegasjonen, til K7 Bulletin.

Når det gjelder hvorfor de har lagt frem to endringsforslag, svarer hun følgende:

– Dersom det første på 500.000 kroner ikke går gjennom, har vi inne ett til endringsforslag på 200.000 kroner.

Når det gjelder NHHs utspill, sier Hovdenak at de får være opp til deres delegasjon.

Dette sier BSI

Til tross for at BSI søker 810.000 kroner, sier Simen Arnesen, leder av BSI, til K7 Bulletin at de håper på å bli tildelt 500.000 kroner.

– Jeg tror vi godtar at 810.000 kroner er utenfor rekkevidde.

– Hva tenker dere om at NHH-delegasjonen ikke har den nødvendige tilliten til BSI for å tildele dere 500.000 kroner?

– Det kan jeg ikke svare på her og nå. På budsjettmøtet vil vi redegjøre for det som har hendt, og vi håper å opprette den nødvendige tilliten til velferdsdelegatene.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram