Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Store ambisjoner for NHH


Til topps: –Vi skal bli en av Europas beste handelshøyskoler, sier Victor Norman og Inger Stensaker. Mer nytenking, stabile rammer og større frihet til fagmiljøene er oppskriften.


– Å være i eliten er noe norske universiteter bare drømmer om. Dere sikter høyt. Kan vi egentlig klare det?

Stensaker_2final_Foto- Camilla Marie Kåstad

– Ja, for NHH har potensialet. Vi har fagmiljøer som setter internasjonal dagsorden, studenter i toppklasse og virkelig dedikerte ansatte.

Det som dessuten er spesielt ved NHH, er hvordan alle, fra den eldste professoren til den yngste studenten, virkelig brenner for høyskolen. Dette gir oss et fellesskap og en styrke andre bare kan misunne oss, sier Victor Norman engasjert.

– Vår oppgave blir å legge til rette for at alle på NHH kan nå sitt potensiale. Skal vi sammen hevde oss i toppen, må vi nemlig mobilisere og utfordre all den fagkompetansen og nyskapingsevnen vi finner i fagstaben, hos studentene og i den administrative staben ved NHH, sier Stensaker.

Mer frihet og større nærhet
Norman trekker frem to nøkkelpunkter for å få dette til.

– Vi ønsker å gi fagmiljøene større frihet og større ansvar for faglig og pedagogisk utvikling. For at fagområdene skal utvikles best mulig, må fagpersonene være i førersetet.

– Samtidig må vi redusere avstanden mellom ledelse, stab og studenter. Og vi må sørge for at folk får jobbe med det som er viktig. Faglig ansatte bør få bruke mindre tid på møter og administrasjon og mer tid på forskning og undervisning, og vi må få en mer sømløs arbeidsdeling mellom faglig og administrativ stab, forklarer Norman.

Stø kurs
De to mener dette først og fremst vil kreve mindre justeringer og et styrket samarbeid. Hovedlinjene og organisasjonen ligger fast, og rektorteamet vil bygge videre på 2021-programmet.

– NHH har bestemt seg hvor høyskolen vil. Nå må tid og krefter brukes på å komme dit. Det handler først og fremst om faglig utvikling. Vi går derfor ikke inn for store kursendringer, og vi ser heller ikke for oss store endringer i måten høyskolen er organisert på, sier Stensaker, og får støtte av Norman:

– Vi vil bruke kreftene på å samle ansatte og studenter om jobben som må gjøres, på å gi instituttene og de enkelte medarbeiderne den frihet og støtte de trenger for å utvikle seg videre, og på å være med på å fortelle omverdenen hva NHH duger til, slår Norman fast.

Klare for valgkamp
Rektorteamet ser frem til valgkampen, og vil i likhet med konkurrentene bruke påsken til å gjøre seg klare.

– Vi gleder oss til debatt! avslutter de.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram