Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Storeslem for NHHI i fotball-NM


12. oktober 2015
Sist oppdatert: 12. oktober 2015

NHHI Fotballrypene slo til med dobbeltseier, og er kvalifisert for EM. FK tok samtidig en solid andreplass i herreklassen.

Forrige helg ble student-NM i fotball arrangert i Sogndal. NHHI stilte med et herrelag og to damelag, som leverte svært gode resultater. NHHI Fotballrypene var sikret seier, og EM-plass, allerede før finalen startet.

- Høydepunktet i NM var når begge lag spilte semifinaler på baner ved siden av hverandre, i det dommeren blåste av kampen og vi skjønte at de andre også hadde vunnet. Feiringen tok vi midt mellom banene og jubelen sto til taket, forteller Emilie Finnevolden, leder i Fotballrypene.

Høyt nivå på lagene

Fotballrypene stilte med to jevne lag til turneringen, og i finalen måtte det ekstraomganger til for å skille dem. Det ene laget vant til slutt 3-1. Selv om laget endte med dobbeltseier, var veien frem til finalen slett ikke lett.

- Nivået var ganske høyt, begge lag hadde slitekamper som kunne vippet begge veier, hvor absolutt ingenting var gitt før dommeren blåste av kampen, forteller jentene.

I semifinalen møtte begge lag et lag de hadde spilt uavgjort mot i gruppespillet. Fotballrypene 1 vant 2-0 mot Studentspretten, fra Sogndal, mens Fotballrypene 2 vant en spennende kamp mot Tromsøstudentenes Idrettslag (TSI) 2-1. Treningsansvarlig Marte Hoff trekker fram flere grunner til de sterke resultatene.

- Vi har mange gode spillere som kan avgjøre kamper og få svake ledd. Innsatsen upåklagelig og vi løp mest når det gjaldt, i tillegg er konkurranseinstinktet sterkt blant jentene. Vår kjære rypesjef, Emilie Finnevolden, utmerket seg som vanlig, og ble kåret til turneringens beste jentespiller av arrangøren.

Feirer jubileum med EM

Med seier i NM skal Fotballrypene representere Norge i EM i 2016, som finner sted i Kroatia. Samtidig skal laget feire 10-årsjubileum. Fotballrypene er sikre på at EM blir kjempebra og gleder seg allerede.

- Å representere Norge i student-EM blir en opplevelse for livet. Vi er veldig spente på nivået, og må nok legge inn litt ekstra EM-trening før sommeren. At det sammenfaller med jubileet er jo absolutt ikke feil, ingenting er vel bedre enn å krone jubileet med et godt EM. Men før det skal vi jakte seriegullet.

Til daglig spiller Fotballrypene i en 7er-serie, og ikke i bedriftsserien som tidligere år. Laget tok sommerferie på toppen av tabellen, men på grunn av at flere lag trakk seg ble to avdelinger slått sammen.

- Vi ligger nå på 4. plass med to kamper mindre spilt, og har virkelig som mål å klatre på tabellen.

Nesten for FK

NHHI FK hadde også ambisjoner om å stikke av med seieren i NM, men det ble bare med nesten. Etter en meget god semifinale, ble det tyngre i finalen.

- Vi leverte en meget solid forestilling i semifinalen, mot et godt lag fra Sjøkrigsskolen, der det meste klaffet. Jeg tror den prestasjonen kostet mye både mentalt og fysisk, som vi fikk igjen med renters rente i finalen kun 90 minutter senere, forteller Jørgen Vara Skogholt, leder i NHHI FK.

FK ledet finalen 1-0 til pause, men Studentspretten snudde kampen like før slutt.

- Finalen bar tydelig preg av at det var to slitne lag som møtte hverandre, lavt tempo og stillingskrig var stikkordene. Studentspretten utlignet på en overgang og fikk tydelig energiinnsprøytning av dette. De utnyttet momentet, og avgjorde finalen få minutter før kampslutt, forteller Skogholt.

Sikter oppover på tabellen

Normalt spiller FK seriespill i regi av NFF, og ligger for øyeblikket på syvendeplass i 4.divisjon Hordaland. Laget har, ifølge Skogholt, ambisjoner om å havne høyere oppe på tabellen.

- Vi har en kamp mindre spilt enn resterende lag, så vi sikter oppover på tabellen i innspurten. Det er en utrolig jevn divisjon med kun 6 poeng opp til tredje plass.

Skogholt mener turen til Sogndal har vært et godt avbrekk fra en høstsesong preget av tøft kampprogram, lange borteturer og utskiftninger i troppen.

- Deltagelsen ga absolutt mersmak, selv om det var litt dårlig sportslig organisering. Turneringen har definitivt bidratt til at vi har blitt en sterkere enhet, og jeg tror derfor vi vil bite fra oss på slutten av sesongen og forhåpentligvis klatre på tabellen.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram