Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

«Syrefest» i årets siste NHH-løp


29. april 2017
Sist oppdatert: 29. april 2017

Etter rekorder under skolemesterskapet og en knusende seier i BBL, kunne NHH innkassere den 16. seieren på rad. Men fortvil ikke. Det er flere løp på NHH.

Merinobakkeløpet arrangeres av NHHI og Stafkom, og ble i år arrangert torsdag 27. April. Løpet fra Merinobygget til NHH er knappe 130 meter lang, men stiger likevel omtrent 44 høydemeter. Leder for Stafkom, Jørgen Vara Skogholt, mener bakken er tøff.

– I bratthet vil jeg sammenligne det med de lettere partiene underveis i Stoltzen, sier Skogholt.

Merinobakkeløpet - Audun Roald Strøm_10

Kristin Aspvik Johansen, arrangementansvarlig i NHHI, forteller at bakken er tøffere enn man tror.

– Jeg synes bakken er drittøff. Jeg løp første gang i fjor og synes det var ganske hardt. Selv om man bare løper i ett minutt så gjør det vondt etterpå også, sier Johansen.

Årets idealtid (gjennomsnittstid) var på 2.30, menifølge arrangørene sier dette lite om nivået.

– Jeg tror det er mange som tar det som en kosetur med venninnegjengen mellom lesingen, sier Johansen.

Mobilisering er svaret

Ingen kunne heller i år gjøre noe med fjorårsvinnerne på guttesiden (NHHI Svømming) og jentesiden (Fotballryper). Guttelaget endte på en gjennomsnittstid på 48 sekunder (ned fra fjorårets 49 sekunder), mens jentelaget endte på 1.02 (ned fra 1.05).

Både vinner på herresiden, Simen Jevne Arnesen (45 sekunder) og kvinnesiden, Siri Jokstad (1.00) løp inn til imponerende tider.

Merinobakkeløpet - Audun Roald Strøm

– Hvor hardt er løpet?

– Løpet kan vel sies å være relativt hard. Hvis målet er å produsere høye laktatverdier er Merinobakkeløpet en fin arena, tør jeg påstå. Løpet er såpass kort at det eneste som gjelder er å kjøre full gass hele veien. Likevel er det såpass teknisk at man må sørge for å få stokket de stive beinene, spesielt opp den siste trappen, svarer Jevne Arnesen.

– Merinobakkeløpet byr på en liten syrefest. Den er bratt kort og heldigvis over før du forstår hva du begir deg ut på, svarer Jokstad.

– Hva er hemmelighet bak en så god tid?

– Hemmeligheten er en god luktesans for boller, og intensive treninger med Fotballrypene, selvfølgelig, svarer hun.

– Det er vel ingen store hemmeligheter som ligger bak. Svømmelaget vant beste snittid i fjor, så vi ønsket å gjenta dette i år, noe vi klarte etter solid innsats av alle mann. Det var bare en bonus å få bestetid, men det er alltid gøy å vinne, svarer Jevne Arnesen.

Merinobakkeløpet - Audun Roald Strøm_7

– Tidtakingssystemet som benyttes er det samme jeg er vant med fra da jeg løp orientering, så jeg har nok en fordel at stemplingsteknikken er noe mer innarbeidet enn hos mine konkurrenter, avslutter han.

Både Johansen og Skogholt kommer med sine anbefalinger til neste år.

– Delta! sier Johansen.

– Siden Fotballrypene og Svømming vinner igjen så skyldes det at de mobiliserer og har selvfølgelig gode folk, fortsetter Skogholt.

Fornøyd til tross for feil

Med 125 løpere på startstreken (en liten oppgang fra fjoråret), er arrangørene fornøyd med organiseringen, til tross for at én tid ikke ble registrert.

– Det var én tid som ikke gikk gjennom, som var veldig synd, sier Johansen.

– Tiden for vedkommende var 0.0 i mål og vi aner ikke hvordan dette har skjedd, avslutter hun.

PS! Største deltakende lag var også NHHI Fotballrypene med 22 (!) stykker.

Merinobakkeløpet - Audun Roald Strøm_4

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram