Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Takker av etter 40 år


NHH-legende og æresmedlem i studentforeningen Victor Norman gir seg etter 40 år som professor. – Høydepunktene var forelesningene.

I et fullstappet Aud.Max ble professor Victor Norman takket av etter over 40 års tjeneste ved Norges Handelshøyskole. Studenter stod i kø for å komme inn til hyllesten som foregikk under Normans siste obligatoriske forelesning ved NHH.

– Dette var en eventyrlig avslutning, sa en tydelig rørt Norman foran forsamlingen.

Norman forlater nå NHH, og med ham forsvinner også faget Internasjonal handel og økonomisk vekst. Dette har vært Normans hjertebarn.

– Jeg har alltid likt å undervise i internasjonal økonomi, men det er jo også gøy å undervise i mikroøkonomi. Mikroøkonomi er annerledes og mye mer metodeorientert. Det er disse to fagene som ligger hjertet mitt nærmest.

Samlet inn 6000,-

Det var ikke bare hyllest Norman mottok under sin siste obligatoriske forelesning. På forhånd hadde studentassistentene i mikroøkonomi startet en innsamlingsaksjon på facebook hvor de rettet seg mot tidligere og nåværende studenter ved NHH. Innsamlingen startet med en blomst og en vinflaske, men NHH-studenter kjenner tydeligvis sin besøkelsestid hva gjelder innsamlingsaksjoner.

I underkant av 24 timer var det samlet inn over 6000 kroner. Det individuelle beløpet ble satt til å være 3 kroner per student. Altså bidro rundt 2000 til gaven. Dette satte professor Norman ekstra pris på.

– Studentens avskjedsgave var eventyrlig. Men måten gaven var organisert på var derimot enda flottere. Dette var som et eventyr.

Avskjedsgaven bestod av to stykker Châteuneuf-du-Pape, angivelig Normans favorittrødvin, en magnumflaske Bollinger-champagne, en stor Finn Schjøll-blomsterbukett og en femretters-middag med tilhørende vinmeny på Cornelius Sjømatrestaurant for to personer, med tilhørende båttur til og fra restauranten. Norman hadde i en tidligere forelesning nevnt at hans siste dag på jobben skulle inneholde en champagne.

NHHs fremste profil

Også NHH-rektor Frøystein Gjesdal er full av lovord om Norman.

– Victor er NHHs fremste profil utad i dag. Han er en dyktig forsker og en utmerket formidler, både skriftlig og muntlig. I tillegg til å gjøre økonomifaget relevant for folk flest, holder han over 40 foredrag i året hvor han representerer NHH. Han er synlig med sine gode spalter i DN. Vi kommer til å savne ham, sier Gjesdal.

Fortsetter forfatterskapet

Sammen med Avinash Dixit, professor ved Princeton University, har Victor Norman skrevet en lærebok i internasjonal handel som brukes av flere utdanningsinstitusjoner verden over. Norman fortsetter forfatterskapet i tiden som pensjonist.

– Nå skal jeg holde på med bokprosjektet mitt om Risørs historie, sier han.

Norman blir riktignok ikke helt arbeidsledig med det første, da han blant annet har forskningsprosjekter gående med Samfunns- og næringslivsforskning (SNF) ved NHH og sitter i en rekke styrer.

– Jeg kommer fortsatt til å være mye på NHH, men det er ingen forelesningsplikt. Om noen ønsker å ha meg som gjesteforeleser en gang, så kan det tenkes, men nei – slutter man, så slutter man. Man bør ikke prøve å gjenta ting.

– Har du et spesielt høydepunkt fra tiden som professor eller rektor ved NHH?

– Alle høydepunktene har vært forelesninger. De gangene jeg har fått god kontakt med studentene, og at man ser at studentene tenker på en annerledes måte når de går ut av forelesningene - det har vært høydepunktene mine. Men man skal gi seg mens leken er god.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram