Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Tar inn 500 nye studenter til tross for plassmangel på NHH

NHH gjør eksamensendringer.  Foto: Varde Solutions
NHH gjør eksamensendringer. Foto: Varde Solutions
NHH tilbyr 500 studieplasser til neste studieår. Foto: Varde Solutions
10. februar 2022
Sist oppdatert: 21. mars 2022

Handelshøyskolen har på nytt vedtatt en opptaksramme på 500 studieplasser på bachelorprogrammet for 2022. Ledelsen hevder at det er en gjennomtenkt beslutning, noe som ikke faller i smak hos NHHS-leder Stijn van Oorschot. 

Søkerportalen til Samordna opptak kan avsløre at NHH på nytt har besluttet å ta inn 500 nye bachelorstudenter det kommende studieåret. NHHs prorektor for utdanning Stig Tenold bekrefter dette, og begrunner med at skolen praktiserer noe overbooking.

− I utgangspunktet ligger det føringer fra Kunnskapsdepartementet som tilsier et slikt antall på bachelorstudiet. Beslutningen for opptaksramme følges av et styrevedtak fra før jul. Vi praktiserer noe overbooking ettersom en viss andel studenter erfaringsmessig ikke møter til studiestart eller velger å avslutte studie i løpet av det første året, skriver Tenold i en e-post til K7 Bulletin.

Prorektor for utdanning Stig Tenold. Foto: NHH

Plassmangel på skolen

De siste årene har studenter reagert sterkt på antall studieplasser som tilbys til nye studenter og er bekymret for plassmangel på skolen. Prorektor Tenold hevder at ledelsen tar dette i betraktning og jobber for å tilby gode arbeidsforhold til studenter.

− Mangelen på leseplasser er noe vi jobber med, både fysisk kapasitet og fleksible løsninger i perioder med press. I perioder har pandemien vært forklaringen på plassmangel, men vi jobber med å øke kapasiteten. Både ledelsen og NHHS ønsker å få studenter tilbake på campus – og da er gode arbeidsforhold en av tingene vi må kunne tilby, skriver Tenold videre i e-posten til K7 Bulletin.

Fremtidige utfordringer

Leder for NHHS Stijn van Oorschot er fornøyd med at ledelsen tar inn færre studenter i år sammenlignet med 2020, men er fremdeles kritisk til dagens opptaksramme.

− Vi er fornøyd med at ledelsen har gått ned med 70 plasser etter innspill fra studentforeningen, men opptak av 500 nye studenter er fremdeles høyere inntak per kull enn vi har leseplasser til på campus. Når største auditorium har en kapasitet på 450 studenter, så må man jo spørre seg hvor de resterende 50 skal sitte i forelesninger av obligatoriske fellesfag som MET1, skriver Oorschot i en e-post til K7 Bulletin.

KS-leder Stijn van Oorschot. Foto: (Manon Schots/Foto NHHS)

På spørsmål om potensielle utfordringer som NHHS kan få som følge av dagens opptaksramme, meddeler lederen Oorschot at bruksareal er en konstant utfordring.

− En konstant utfordring i NHHS er bruksareal. Studentforeningen vokser i takt med studentmassen, mens arealet har blitt mindre etter oppussingen. Dette er problematisk da færre vil få tilbud og mulighet til å delta på aktivitetene. Vi kan forsøke å øke frekvensen på arrangementer slik at flere får mulighet for deltakelse – noe som er lettere enn å bygge ut aulaen, selv om det også hadde vært veldig gøy, skriver Oorschot til slutt i e-posten til K7 Bulletin.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram