Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Tett på superstudent-assistenten

Studentassistent Marit Helene Gladhaug.
Studentassistent Marit Helene Gladhaug.
31. oktober 2019
Sist oppdatert: 31. oktober 2019

Marit Helene Gladhaug er en kjent studentassistent for mange på NHH. Vi tok en prat med studenten som har vært assistent i hele seks fag.

– Først og fremst: Hvem er Marit Helene Gladhaug?

– Jeg er 27 år gammel. Før jeg begynte på NHH studerte jeg samfunnsøkonomi ved University of St. Andrews i Skottland. Så har jeg også studert fransk kultur og business ved Sorbonne, i Paris. Jeg har en forkjærlighet for kjoler, Audrey Hepburn og kostnadskalkyler. Det høres kanskje litt rart ut.

– Du vant studentassistent-prisen i fjor. Kort, hva gjør en studentassistent?

Gruppetimer, caseretting, tilbakemelding på presentasjoner. Det kommer litt an på hvilket fag det er. Jeg har vært flest ganger i BED-fagene, og der består jobben mest i å holde gruppetimer der jeg går gjennom oppgaver på tavlen. Så jeg bruker mye tid på å forberede gruppetimene slik at jeg skal bli mest mulig engasjerende og undervisningen lærerik for studentene.

Les også: Topp fem blant 300 grupper i verden på CEMS Business Project

– Så hvor mange forskjellige fag har du vært studentassistent i?

Forkurs i matematikk, SOL1, BED1, MET2, BED3, og BED5.

Hva fikk deg til å ville bli studentassistent?

– Da jeg studerte i Skottland holdt doktorgradsstudentene gruppetimer. Det ble stor avstand mellom studenten og studentassistenten, så man turte ikke å stille like mange «dumme» spørsmål. Så begynte jeg på NHH, der jeg så at studentene som var bare ett år eldre kunne være studentassistenter. Det synes jeg var utrolig fascinerende! Da fikk jeg lyst til å bli studentassistent jeg også. Og i SOL1 hadde jeg jo Daniel, som nå er kjæresten min. Han inspirerte meg veldig.

– Er det en korrelasjon mellom generell lykke og en strukturert notatbok med blå, grønn eller rød penn, og et glitterpenal på siden?

– Ja, absolutt! Det er ikke bare korrelasjon, men også kausalitet, vil jeg faktisk påstå!

– Hvorfor blogg? 

Jeg har i flere år lånt bort forelesningsnotater til vennene mine og andre studenter på NHH. For hvert fag har jeg én perm, bokhyllen min hjemme er helt full! Så da tenkte jeg: «Hvorfor ikke bare samle alt på et sted, der jeg kan nå ut til enda flere?» Derav blogg.

Les også: NHHI E-sport vil trekke «skap-gamerne» ut av skapet

– De fleste kjenner deg jo hovedsakelig som studentassistent, og mye tid går utvilsomt til det. Har du noen andre interesser?

Akkurat nå er jeg veldig interessert i helseøkonomi, det er det jeg skal skrive masteroppgave om neste år. Og det er også noe jeg har tenkt å søke doktorgrad om. Så det går jo veldig mye i det faglige.

– Utenom det faglige da?

Jeg er veldig glad i å gå tur og estetikk. Jeg går alltid med kjole, aldri bukse!

– På hvilken måte kjenner du på kjendisstatusen du har fått på skolen?

Den kjenner jeg absolutt ikke på. Men noen ganger kommer det folk bort til meg som jeg ikke kjenner, da blir jeg litt sånn: «Hvordan vet du hvem jeg er?!». Jeg synes det er kjempegøy. Men nei, jeg føler ikke noe særlig på det.

Les også: TEDxBergen gather speakers for the tenth time

– Og for en som har alt; hva mangler du?  

Jeg har ikke lappen, og føler at jeg kanskje burde hatt den i boks. Bergen er jo også langt unna familien på Østlandet, som jeg savner veldig mye. Utenom det er jeg veldig fornøyd.

– Ingen kan vel si seg uenig i at du har mestret studentlivet til det fulleste. Kan du oppsummere hemmeligheten din i tre ord?

Hard. Smart. Jobbing.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram