Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Tre NHH-lag videre i Case-NM


6. februar 2017
Sist oppdatert: 7. februar 2017

Delfinalen i Case-NM for Bergen, arrangert av Norges Bank, gikk av stabelen på NHH sist torsdag. Tre lag fra NHH går til finalen i Oslo.

Dette er andre året Norges Bank holder Case-NM. Vinnerne av konkurransen får plass ved sentralbanksjefens årlige tale neste år. Det var åtte lag påmeldt i delfinalen i Bergen, hvorav ett lag kom fra BI, og resten fra NHH. Petter Meyer, fra Rekruttering i HR-avdelingen ved Norges Bank, er tilfreds med årets arrangement så langt.

– Delfinalen har hittil gått veldig bra. Vi ser frem til å komme tilbake neste år, sier Meyer.

– Det er ikke til å legge skjul på at vi arrangerer konkurransen for å rekruttere til Norges Bank. I stedet for å holde en tradisjonell bedriftspresentasjon, med gratis mat og reklame, får vi gjennom denne konkurransen silt ut studentene som virkelig er interessert i å løse oppgaver. Jeg oppfordrer dem som er interessert i å jobbe i Norges Bank å lese mer på Facebook-sidene våre, forteller Meyer.

Ser etter de aller beste

– Vi ser etter kandidatene som klarer å samarbeide, og som gir tydelige anbefalinger på problemstillingene. Det er viktig å huske at det ikke finnes noen klare fasitsvar i flesteparten av oppgavene. Derfor legger vi størst vekt på måten teamene argumenterer for svarene.

– Våre dommere ser etter kandidater som klarer å knytte relevant teori til caset. En god løsning klarer også å bruke det relevante nyhetsbildet til besvarelsen av caset, sier meyer.

– Samtidig som vi ser etter de aller beste kandidatene, oppfordrer vi alle som har lyst til å delta å melde seg på. Norges Bank ønsker å bidra til å skape interesse

for makroøkonomifaget i Norge. Jeg mener denne konkurransen er lærerik for alle økonomistudenter. Deltakerne får svare på utfordrende problemstillinger, i et høyt tempo, for deretter å presentere innholdet muntlig etterpå. Disse ferdighetene er gull verdt i arbeidslivet, mener Meyer.

Fjorårets vinnere tilstede

4. kullistene fra NHH Bendik Liland Pedersen, Anders Torsetnes, Fredrik Jacobsen og Kristian Betten, som vant Case-NM i 2016, fungerte som meddommere i årets delfinale i Bergen.

– Vårt tips til årets deltakere er å være strukturerte, og klare å følge godt med på tidsbruken. At lagene klarer å skille de viktige momentene fra hverandre, og ta vare på tiden, er et viktig moment, sier Pedersen.

– Vi ser frem til å delta ved sentralbanksjefens årstale i Norges Bank, den 16. februar. Vårt fokus frem til den tid er å stryke finskjorten perfekt, sier vinnerne av fjorårets Case-NM.

Ydmyke vinnere

Alle de 3 vinnerlagene kommer fra NHH. På førsteplass kom Generation QE, etterfulgt av Risky Business på annenplass, og på tredjeplass kom NHHS Case Club. De tre lagene kommer videre til finalen i Oslo, i mars. Her skal de kjempe videre mot vinnerlagene fra Oslo, Trondheim og Stavanger. Vinnerlaget Generation QE ser frem til det.

– Vi er svært fornøyde med å vinne delfinalen i Bergen. Det var over all forventning. Det er høyt nivå i konkurransen, med mange gode deltakere, så det er svært morsomt å vinne denne delfinalen. Nå kommer vi til å lese masse makroøkonomi, sier Edvard Kvalø Holter, sammen med sine lagmedlemmer Ove Hogneland og Vetle Rotlid.

Siste medlem, Yngve Rubi, kunne ikke være med på premieutdelingen, siden han måtte rekke et fly.

Generation QE spekulerer i hva som kan bli temaet til finalen. De tror temaet er relatert til Norges Banks pengepolitiske rapport, men ønsker ikke å gå mer i dybden enn det. De vet i hvert fall sikkert hvordan de skal feire seieren i delfinalen:

– Vi skal feire seieren med makroøkonomiforelesning kl 08.15 i morgen!

Risikabel Business

Andreplassen gikk til Risky business. Lagmedlemmene Christopher Poots, Pirasant Premraj, Håkon Tronvoll og Johannes Bjørnstad Tyrihjell er fornøyd med sin innsats. De skal sammen med de andre lagene fra NHH konkurrere om den gjeveste tittelen i Oslo, i mars.

NHHS Case Club videre

Laget fra NHHS Case Club er fornøyd med sin prestasjon i delfinalen. Noen av medlemmene var med i fjor også, men dette er første gang de stiller med navnet NHHS Case-club.

Lagmedlemmene fra NHHS Case Club er Torbjørn Solevåg, Ellen Bugge Lyche og Benjamin Bjorvatn Øien, og de hadde god hjelp fra eksterne Vibeke Sørum på laget.

– NHHS Case Club startet opp i januar 2016, så vi er en relativt fersk gruppe. Vi ønsker å promotere, slik at vi blir mer kjent både lokalt på skolen og regionalt. Konkurranser som dette er en ypperlig måte å gjøre nettopp det på, sier lagmedlemmene.

– Klubben er åpen for studenter fra alle kull. Vi skiller oss typisk fra de andre lagene ved at vi har medlemmer fra flere kull, som går ulike linjer. Dette ser vi på en fordel, siden vi får inn bredere kompetanse, og personer med ulik erfaring, forteller medlemmene av klubben.

Ønsker å fronte skolen - mangler støtte

– Vår visjon er å skape et casemiljø på NHH. Vi har mye å lære, og det er en lang vei for å komme på toppnivå i internasjonale konkurranser, der vi konkurrerer mot prestisjetunge og erfarne caseløsingsmiljøer fra blant annet Hong Kong, Singapore og Berkeley.

NHHS Case Club ønsker å fronte skolen og studentene, både nasjonalt og internasjonalt.

– Vi får dessverre ingen pengestøtte og har ingen penger på bok per i dag, men håper på at gode resultater fremover vil gi oss sponsorer, avslutter lagmedlemmene.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram