Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Trene Sammen refunderer kun 300 kroner – slik svarer de på kritikken

Direktør for Sammen Trening, Bård Johansen, mener tiltakene som er gjort er av stor verdi for kundene. Foto: Beate Felde.
Direktør for Sammen Trening, Bård Johansen, mener tiltakene som er gjort er av stor verdi for kundene. Foto: Beate Felde.
19. mai 2020
Sist oppdatert: 19. mai 2020

Covid-19 har medført stengte treningssentre over hele landet, som også har påvirket studenter sine treningsmuligheter ved Sammen-sentrene. Nå tilbyr Trene Sammen 300 kroner i refusjon for halvtårsmedlemskap (1200 kroner), som skal dekke tapt treningstid. 

Det opplyses på nettsidene til Sammen:

– Alle som har kjøpt studentmedlemskap for vårsemesteret 2020 har følgende alternativer:

  • Når du kjøper medlemskap for et nytt semester får du automatisk en rabatt på 300 kroner.
  • Skal du flytte fra Bergen eller ikke vil fortsette å trene hos oss av andre grunner, kan du søke om refusjon for tapt treningstid. Alle med gyldig medlemskap for vårsemesteret 2020 vil få refundert 300 kroner, om man fyller ut og sender inn et refusjonsskjema. Frist for innsending er fredag 29.mai. Hvis du ikke ønsker refusjon kan du gi bort 1 mnd gratis trening til en venn, for juli eller august.

K7 Bulletin har vært i kontakt med Bård Johansen, direktør for Sammen Trening, som forteller at refusjonen er gjort i samarbeid med Velferdstinget. Ved spørsmål om tapt treningstid påpeker han at det nå åpnes for organisert idrett i idrettshallene, samt trening online og ute. 

– Vi hadde stengt fra og med 13 mars til og med 10 mai. 10 mai åpnet vi for bruk av idrettshallene for organisert trening og pågangen har vært stor, spesielt fra og med i går av.  Squash og klatring kan nå også åpnes for organisert trening denne uken, forklarer Johansen. 

– Underveis har vi etablert gode løsninger med Online trening og utetrening. 2 juni åpner vi svømmebassenget på studentsenteret og vi har nå fått en avtale med UiB slik at vi for første gang også kan holde dette åpent i juli mnd.

Styrkerommene er imidlertid stengt inntil videre, med planlagt gjenåpning 15. juni. Det skriver Sammen på sine hjemmesider. 

LES OGSÅ: Nå får studentene ekstra lån og stipend – her er kriteriene

Medført store kostnader 

Videre meddeler Johansen at situasjonen har medført store kostnader for Sammen, og han mener at tiltakene som er vedtatt kommer kundene til gode. 

– I stengeperioden har vi hatt store uunngåelige kostnader, og vi mener at summen av alle tiltakene vi har gjort er av stor verdi for våre kunder, sier Johansen.

Du sier at stengeperioden har medført store kostnader, har dere søkt om kontantstøtte eller andre støtteordninger?

– Ja, store uunngåelige kostnader f.eks. tre husleiekontrakter, strøm, antibacstasjoner med sprit, renter og avskrivninger for å nevne noe. Vi vil prøve å få dekket noe av dette, men i så fall kun bare der vi er skattepliktig ifølge reglene.

LES OGSÅ: NHH tar ikke i mot innvekslende studenter denne høsten

Tror ikke på økt smittefare

Covid-19 fortsetter å prege verdensbildet, og for å dempe smittefare har restriksjoner begrenset muligheter for å samles i større grupper som normalt. For Sammen sin del så tror ikke Johansen at muligheten for å gi bort gratis trening vil øke aktiviteten betraktelig, eller medlemmers risiko for smitte. 

Vil ikke tiltaket med at medlemmer kan gi bort 1 mnd gratis trening i juli/august kunne føre til fulle sentre og dermed øke smittefare?

– Vanligvis er det svært rolig i juli og halve august. Vi har nylig overtatt en helt ny etasje på City på nærmere 1000 m2samt utvidet Fantofthallen med 2000 m2 slik at vi for tiden har veldig god kapasitet. Det vil bli utviklet en egen veileder for treningssentrene som trolig vil være på plass mot slutten av mai, avslutter Johansen. 

 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram