Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Tyvene inntar NHH


4. november 2013
Sist oppdatert: 5. november 2013
Tyveri, innbrudd og ødelagt utstyr skaper bekymringer blant NHH-studenter.


Det har den siste tiden vært mistenksomme hendelser på NHH som gjør flere studenter bekymret. Internansvarlig i kjernestyret, Lars Joachim Hagen, kan fortelle om en negativ utvikling på NHH.

– Det siste året, og spesielt etter sommeren ser vi at tyveri har vært en økende trend, sier Hagen.

Kjernestyret rammet
Kjernestyret har selv blitt rammet av tyveri tidligere i høst, samme helgen som det ble rapportert om en knust rute i nybygget. Da var alle dører inn til kontoret låst og alarmen var på. Men vinduet stod på vidt gap.

– Da jeg ankom kontoret var det en Mac og en PC som var stjålet. Ryggsekken min var også tømt utover og diverse gjenstander som fotballsko var forsvunnet. Hendelsen ble politianmeldt, forteller Hagen.

TG–lager raidet
Senest i forrige uke, onsdag den 23. oktober, skjedde det noe på skolen som kan tyde på et innbrudd. Leder i teknisk gruppe, Hjalmar Kolsaker, kan opplyse oss om den merkverdige hendelsen som oppsto på TG–lageret.

– Da vi kom inn på lageret onsdag rundt halv sju på kvelden så var døren som går fra lageret vårt og ut mot TAs parkeringsplass brutt opp. Verktøyene til TG, slik som sager, sakser, målebånd, hammere og brekkjern var tatt ut av kasser og lå strødd rundt omkring i nærheten av døren. I tillegg var plastboksene vi sorterer verktøyene i stort sett ødelagt, sier han.

Om dette er et innbrudd eller hærverk er uvisst, men hendelsen var såpass alvorlig at den ble politianmeldt.

– Vi kontaktet kjernestyret med en gang, og sammen med dem har det hele blitt anmeldt til politiet. Hittil har vi så langt ikke oppdaget at noe er stjålet, fortsetter han.

Securitas tilkalt
En tredje situasjon som er bekymringsverdig er mistenksomme personer som er blitt observert i gangene og på lesesalen på NHH på kveldstid. Dette er ikke forelesere eller vaktmestre, men voksne personer som ikke uten videre skal ha adgang til skolens område. NHH–studenten Janaina Fossi Scopel kan fortelle om en hendelse der studenter ringte Securitas.

– Vi så en mistenksom eldre mann som gikk rundt til forskjellige lesesaler. Han så på de forskjellige bordene og åpnet bagene til folk. Han satt stille på et sted før han beveget på seg igjen. Adgang fikk han ved å gå inn når andre studenter åpnet døren. Inn til lesesalen hadde han med seg en sekk og når han drog så det ut som jakken hans var full av ting. Noen av studentene ringte da Securitas, forteller hun.

Uteliggere som stjeler mat
Janaina kan også vise til en annen hendelse av interesse for studenter bosatt på Hatleberg. Dører har vært åpne, noe som har gjort det fritt frem for tyver.

– Det har vært uvedkommende personer inne på Hatleberg som har stjålet mat. De personene som er observert ser ut som uteliggere, sier hun.

Lars Joackim Hagen kommer med en generell anbefaling til alle studenter.

– Studentene må være påpasselige med å låse kontorer, lukke vinduer og slå på alarmen. Hver og en må også ta ansvar for å passe på verdisakene sine. Dersom noen opplever innbrudd eller tyveri må de varsle sporenstreks til skoleledelsen eller politiet. Det siste vi vil ha er en uheldig spiral med hendelser, avslutter han.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram