Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Uken gikk på en smell


5. november 2014
Sist oppdatert: 5. november 2014
På tross av både omsetningsrekord og besøksrekord tjente Uken 300 000 mindre enn budsjettert.


Etter å ha gått på to mindre smeller endte Uken 14 med et resultat på 307 000 kroner. Det er ikke medregnet ekstern støtte. Resultatet er 300 000 kroner lavere enn det budsjetterte resultatet på 600 000.

Ikke misfornøyd
Likevel mener både økonomisjef Kathrine Mørtveit Andresen og ukesjef Erlend Karlseng at Uken 14 har gjort det bra med tanke på omstendighetene.

– Vi er kjempefornøyde med resultatet vi har levert. Vi skulle selvfølgelig ønsket at vi hadde klart å nå det budsjetterte målet, men gitt omstendighetene gjorde vi ikke det. Vi gikk på to smeller ettersom vi fikk kostnader vi ikke hadde regnet med på forhånd, og det ble gjort mindre feil som ble dyre. Begge smellene kom i etterkant, forklarer ukesjefen.

Uunngåelig
Grunnen til resultatavviket var todelt. For det første hadde man ikke medregnet at man trengte truck til riggingen av scener på Koengen. Den andre kostnaden var en strømregning på 200 000 mer enn budsjettert. Det skyldtes at strømmen ble satt på for tidlig i teltet på Koengen.

– Det var ikke noe vi kunne gjort for å unngå disse kostnadene på forhånd. Man kan ta runder på det internt i ettertid, men slike feil vil skje igjen. Teltet har gjort at man har enorme variabler som kan slå ut i begge retninger, sier Karlseng.

Teltet gikk bedre
Under Uken 12 ble det for første gang satt opp Uketelt utenfor høyskolen, og Uken ble flyttet ut til sentrum. Teltet gikk da med et underskudd på hele en million kroner. I år derimot har teltet gått med et underskudd på 515 000 kroner.

– Teltet gikk mye bedre nå enn sist gang. Vi har tro på at neste ukestyret kan klare å få det til å gå i null om de skulle ønske å ta med teltet videre, sier Andersen.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram