Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Utnevnt til æresmedlem i NHHS


10. oktober 2016
Sist oppdatert: 10. oktober 2016

På årets tredje foreningsmøte ble Victor Norman utnevnt til æresmedlem med stort flertall. – Noe av det gøyeste jeg har opplevd, sier Norman.

Forslaget om å utnevne den populære foreleseren til æresmedlem i NHHS kom fra Vegard Bækkedal, Håkon Block Vagle og Eirik Berger. De to førstnevnte presenterte forslaget og begrunnelsen på foreningsmøtet (FM).

– Vi ønsker å hedre Victor Norman for alt han har gjort for studentene, sa Vagle og Bækkedal.

Stiller alltid opp

Siden Norman aldri har studert på NHH, var dette den eneste måten han kunne bli medlem i NHHS.

– Jeg setter enormt stor pris på utmerkelsen, forteller Norman.

Professoren har alltid vært populær hos NHH-studenter. Da Norman meldte overgang til Universitetet i Agder, ble det  demonstrasjoner.

– Victor Norman har i en årrekke jobbet for og med studentene ved NHH, og arbeidet hans har påvirket flere kull med siviløkonomer fra NHH, skrev forslagstillerne i sin begrunnelse.

Matteo Ghini, tidligere kjernestyre-medlem, uttalte at Norman uten tvil var en verdig kandidat.

– Han stiller alltid, og er der når man trenger noe, for eksempel med bidrag til internaften og til morsomme K7-videoer.

Har revolusjonert forelesninger

En av begrunnelsene for forslaget var Normans populære og nyskapende forelesninger. Eksternansvarlig i kjernestyret, Ingvild Kvinnsland, mener at dette ikke er holder for å bli æresmedlem.

– Vi har allerede foreleserpriser for dette, sa Kvinnsland, som var redd for å «vanne ut» disse prisene.

Forslagsstiller Håkon Block Vagle mener Normans forelesninger har ført til at det generelle nivået på forelesninger på NHH har blitt betraktelig hevet.

—Det å være god foreleser er ikke utelukket nok, men det er svært mange andre ting som gjør at representantskapet (RS) stiller positivt til forslaget, svarer Erik Rose, nestleder i  RS.

Studentforeningen viktig for NHH

Hovedpersonen selv, som snart går av med pensjon, mener NHHS er viktig for skolen og skaper mangfold.

– Mange tror NHH-studenter bare er blåruss. Studentforeningen har alltid hatt et stort mangfold og løftet takhøyden for diskusjon på NHH.

På tross av noe debatt, ble forslaget om å utnevne Norman til æresmedlem vedtatt med stort flertall. Vedtaket krevde 4/5-dels flertal, og stemmegivningen ble 85 for, 1 mot og 3 avholdne.

Victor Norman ble dermed det 27. æresmedlemmet siden NHHS startet i 1936. Den første var Kristoffer Lehmkuhl.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram