Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Venter prisøkning på treningsmedlemskap hos Sammen

– Strømkostnadene våre har tredoblet seg. Hvis det fortsetter må vi øke prisen på medlemskapene våre, sier Bård Johansen, direktør for trening i Sammen.
Direktør for Sammen Trening, Bård Johansen, mener tiltakene som er gjort er av stor verdi for kundene. Foto: Beate Felde.
Direktør for Sammen Trening, Bård Johansen, mener tiltakene som er gjort er av stor verdi for kundene. Foto: Beate Felde.
Direktør for Sammen Trening, Bård Johansen merker at strømmen er blitt dyrere. Kostnadsøkningen skal veltes over på studentene. Foto: Beate Felde
20. september 2022
Sist oppdatert: 20. september 2022

På Studentsenteret på Nygårdshøyden er temperaturen i bassenget senket med noen grader og to badstuer er allerede stengt ned.

– Vi varmer fortsatt opp badstuene, men stenger noen ned midlertidig for å spare kostnader. På Lehmkuhl vil badstuen fortsatt være varm.

Videre forteller Johansen at Sammen tar de økte kostnadene på alvor, og jobber forebyggende for å senke forbruket. Alle dusjer er sparedusjer, og de oppfordrer studenter til å begrense tiden i dusjen.

– Ingen av våre tilbud blir stengt helt ned. Vi oppfordrer likevel studentene til å dusje kortere, og generelt være energibevisste.

Det er Sammen sin boavdeling som forhandler strømavtaler på vegne av Sammen sine treningssentre. De har inngått flere avtaler, og har en kombinasjon av fast- og spotpris på strømavtalene. I tillegg bruker de fjernvarme fra energianlegget i Rådalen.

– Fjernvarmen fra Rådalen er mest miljøvennlig, men også dyrest.

Johansen forklarer at Sammen ikke får strømstøtte og må dekke økte kostnader selv. Medlemsprisene i år er allerede vedtatt i budsjett, og vil ikke endres som følge av økte kostnader. Sammen vil avholde budsjettseminar for det kommende året i november hvor økte kostnader og medlemspriser vil bli diskutert.

– Vi har ikke økt prisene på medlemskap på over to år. Det har vi rom for å gjøre nå.

Ifølge Johansen er det spesielt tre faktorer som påvirker kostnadene til Sammen. - Det siste året har vi hatt økte personalkostnader, økte strømkostnader og nå øker også rentekostnadene våre. De økte kostnadene må dekkes inn.

Avslutningsvis peker Bård på utvidelsen av Lehmkuhl med kostnader på over 40 millioner kroner.

– Det er naturlig at prisene øker noe når tilbudet blir bedre. 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram