Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

– Vi stiller med seiersgaranti!


4. april 2013
Sist oppdatert: 8. april 2013
Med triks i ermet skal NHH sikre sin tolvte strake BBL-seier. BI er klar for utfordringen.


Torsdag 6. april går startskuddet for den 41. utgaven av det tradisjonsrike Bergensbaneløpet mellom Norges Handelshøyskole og Handelshøyskolen BI. I år går løpet fra Bergen til hovedstaden, og i tre heseblesende dager fra torsdag til lørdag skal 112 etapper avvikles før en endelig vinner kåres i Frognerparken.

- For første gang har vi målgang i Frognerparken, sier prosjektansvarlig i stafettkomiteen ved Handelshøyskolen BI, Ida Eilertsen Nygård.

Vil bryte seiersrekken
NHH har vunnet tolv stafetter på rad, og Nygård er klar på at det nå er slutt på hegemoniet.

- Vi vil veldige gjerne på toppen. Vi har 8000 studenter å ta av. Dere har omtrent 3000. Det er jo ingen logikk i at vi ikke skal være kjempespreke.

BI har før årets stafett fokusert særlig på gutteklassen. Under fjorårets stafett var nemlig jentene fra hovedstadens handelshøyskole raskere enn NHHs jenter. Stafetten ble avgjort i gutteklassen. Det har stafettkomiteen ved BI ønsket å gjøre noe med. Det har blant annet blitt arrangert «boot camps» for gutter med god oppslutning. Dette, kombinert med en sprek jentegruppe, har vært med på å heve Bis gjennomsnittstider.

- Toppen har kanskje ikke steget, men løperne har blitt jevnere, advarer Nygård, og lover NHH kamp til døra.

Setter skolerekorder
Med 31 seiere av 40 mulige, er årets stafettkomité ved Norges Handelshøyskole klare på at de ønsker å vedlikeholde de pene tallene. Markedsansvarlig Fredrik Døhl Mosted forteller om tilpasninger og grep de har gjort for å gjøre løperne enda bedre.

- Vi har hatt mer fokus på intervalltreninger. Det har variert fra terskelintervaller og pyramideintervaller, til motbakkeintervaller.

Mosted kan fortelle at tilbakemeldingene har vært svært gode, og at oppslutningen er rekordstor i år. På det meste har 70 ivrige vært på trening. Dette har ført til nye skolerekorder i begge klasser, og snittidene har ifølge Mosted aldri vært så gode.

Motiverer med spillelister
Stafettkomiteen ved NHH har også et triks i ermet for å sikre Norges Handelshøyskole den 41. seieren i den tradisjonsrike stafetten. Egendefinerte spillelister for utøverne skal gi løperne en ekstra dytt over målstreken.

- I år får hver løper sende inn sine sangpreferanser til oss, og så lager vi en skreddersydd spilleliste. Da er løperne kanskje ekstra gira når favorittlåta kommer på og yter maksimalt, forteller Mosted.

Både Nygård og Mosted avslutter med fantastiske værprognoser, og oppfordrer så mange som mulig til å ta turen ut for å se hvem vinneren av Bergensbaneløpet 2013 blir.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram