Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Vil gjøre hverdagen din triveligere


8. november 2016
Sist oppdatert: 8. november 2016

Den nye Avbrekk-gruppen mener NHH-studentene må ta livet litt mer med ro. De oppfordrer til ærlighet og perspektiv på hverdagen.

I slutten av oktober dukket en stand opp i speilsalen på NHH. Den nyoppstartede gruppen «Avbrekk» fristet med kakao, kake og Nintendo 64. Målet var å få stressede økonomistudenter til å ta seg en pause.

– Vi ønsker å skape refleksjon rundt skolekulturen.Vi tror mange er låst i et prestasjonspress som det trenger å settes lys på, sier Anne Grete Raana, leder for Avbrekk.

– Det er selvfølgelig bra at studentene legger ned en god innsats i skolearbeidet, men det er viktig å passe på at man ikke mister perspektivet.

Kantinesnitt og utilstrekkelighet

Gruppen ønsker å få studenter til å snakke åpent sammen om det som ikke nødvendigvis går så bra. De har startet en Facebookside med videoer av studenter og lærere som oppfordrer studentene til å senke kravene til seg selv og å nyte studietiden.

– Bare det å snakke om ting kan hjelpe til at man føler seg mindre alene. Det skal være greit å si at man er sliten og å innrømme at man føler seg utilstrekkelig. Ingen er jo perfekte, sier Ingrid Eileen Stevens.

Anne Grete nikker og legger til:

– Det virker som om mange kun snakker om de gode prestasjonene de oppnår.  Det skaper et urealistisk bilde av folk sine karakterer, noe som beskrives som «kantinesnittet». Man føler at de andre gjør det bedre og lykkes i alt. Vi vil senke terskelen for å snakke sammen om virkelighetens utfordringer.

Må bli noen skuffelser

Førstekullisten Kasper Lie Asdal sier at han tidlig merket presset da han begynte på NHH i høst.

– Det er jo ekstremt mange flinke personer her, som alle ønsker å gjøre det bra. Det skaper fort et inntrykk av at man er nødt til å jobbe fra tidlig om morgenen til langt ut på natta i eksamensperioden.

Kasper forteller at over 90 prosent av NHH-studentene forventer karakter over snittet, og at det dermed er nødt til å bli noen skuffelser.

– Vi prøver å informere om at det er mye spennende man kan gjøre etter NHH uansett hvor man ligger på karakterskalaen.

Modig nok for sårbarhet

Gruppen var med på å arrangere arrangementet «Flink Nok?» 27. oktober, hvor NHH og NHHS inviterte elevene til å reflektere over flinkhetskulturen. I løpet av kvelden satte studenter både fra kjernestyret og fra publikum ord på hvordan det har vært å ikke nå opp til egne forventninger.

– Jeg la særlig merke til en oppfordring om å være så modige at vi tør å være sårbare. Hvis man selv er åpen med vennene sine, vil det gjerne bli lettere for dem å komme til deg også. Det er noe jeg ønsker å bli flinkere på, innrømmer Ingrid.

Hundekos i eksamensperioden

Foreløpig har Avbrekk fokusert på å komme i gang med stand og Facebookside. Nå ønsker de tilbakemeldinger fra studentene på hvordan gruppen kan lette deres hverdag. Det første som skjer blir hundekos i eksamenstiden.

– Dette er noe Fagutvalget har gjort før, og Avbrekk-gruppen blir med på å arrangere. Man kan rett og slett komme og få et avbrekk med hundekos midt i lesingen, smiler Anne Grete.

Blir satt pris på

Hun forteller at de har fått mye god respons, og at det blir satt stor pris på at de setter ord på høyprestasjonskulturen.

– Det er tydelig at dette er noe studentene synes er viktig. Vi håper vi kan være med på å skape en reell forskjell på skolen.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram