Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

WiiFiks-blokken overlevde konkurransen

Årets valg inneholdt konkurranse på enkeltstillinger for tredje gang på fjerde år. Men denne gangen nådde ikke utfordreren frem.

Konkurransen sto mellom Harald Straume og Alexander Mckinney Wist om stillingen som nestleder i Kjernestyret. Foto: K7 Minutter
13. oktober 2023
Sist oppdatert: 13. oktober 2023

Det var knyttet stor spenning til stillingen som Organisasjonsansvarlig i Kjernestyret for det kommende året. Mens WiiFiks-blokka hadde Alexander Mckinney Wist som sin kandidat, stilte Harald Straume som enkeltkandidat og kunne potensielt bryte blokka på bekostning av Mckinney Wist.

Nå er resultatene klare, og Mckinney Wist kan puste lettet ut. Det ble nemlig flertall for WiiFiks-kandidaten, med 43 prosent av stemmene. Straume fikk rett over 28 prosent av stemmene, mens rundt 29 prosent stemte blankt.

Det gikk kanskje ikke helt veien denne gangen, men i det store og det hele går NHHS fremover og det er jo det aller viktigste! Jeg tviler ikke et sekund på at Alexander kommer til å gjøre en glimrende jobb og skape et ansvarlig grunnlag for fremtidig utvikling, skriver Straume i et innlegg på Facebook.

Dermed er det første gang på fire år at enkeltkandidaten ikke klarer å bryte blokka og vinne frem i Kjernestyret-valget. Både i 2020 og 2021 klarte enkeltkandidater å vinne frem med sine kandidaturer, på bekostning av medlemmene fra blokka.

Selv om det var svært lav sannsynlighet for et annet utfall, er det nå bekreftet at Karoline Aasnæs skal lede Kjernestyret for 2024. Hun fikk 61 prosent av stemmene, mens 4 prosent stemte mot. 35 prosent avsto fra å stemme. Også de andre medlemmene av blokka ble stemt inn til sine respektive posisjoner, med rundt 60 prosent av stemmene i favør.

Totalt var det rett over 930 personer som avga sin stemme, noe som gir en svarandel litt under 30 prosent. Totalt 3135 personer var invitert til å stemme i valget.

Dette er neste års Kjernestyre:

  • Leder: Karoline Aasnæs
  • Organisasjonsansvarlig: Alexander Mckinney Wist
  • Økonomiansvarlig: Lars Ludvig Helland
  • Studentpolitisk ansvarlig: Sivert Sundre Abrahamsen
  • Marked- og kommunikasjonsansvarlig: Kristiane Morewood Thoen
  • Arrangementsansvarlig: Paul Søberg Vaglum
  • Driftsansvarlig: Håvard Fagerholt
  • HR-ansvarlig: Kjersti Nøttum Haaland
Dette blir NHHS' neste kjernestyre. Foto WiiFiks.

Harald Straume er tidligere journalist i K7 Bulletin.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram