Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Women's Finance Day: Bruk av mannlige konferansierer vekker reaksjoner

9. mars gikk årets Women’s Finance Day (WFD) av stabelen. Arrangementet har som formål å fremme kvinners deltagelse i finans. Derfor synes tidligere konferansier Stine Stolpestad det er synd at bankettens konferansierer var menn.

Stolpestad og Rønning har ulike syn på bruken av mannlige konferansierer på WFD. Foto: (Dominique Farag og Marìa Argüeso / Foto NHHS).
19. mars 2023
Sist oppdatert: 19. mars 2023

Stolpestad forteller at det ofte er mannlige konferansierer på studentforeningens arrangementer som Internaften, 17. mai og Karrieredagene (KD).

– Det er greit, men jeg hadde ønsket meg kvinnelige konferansier på akkurat dette arrangementet. 

Den tidligere Kjernestyret-lederen mener at WFD er en dag for å fremme kvinner og likestilling.

– Det handler om å skape gode forbilder, og å vise bedrifter at vi kan. Når vi har hatt en hel dag som handler om at kvinner får ting til, så hadde det vært fint å fulgt den tråden helt ut til banketten.

Stolpestad var selv konferansier under WFD i 2020. 

– Da var det to mannlige konferansier som trakk seg to-tre dager før fordi de følte at det ble feil. Da spurte de meg og en annen. Jeg er veldig glad for at jeg gjorde det, jeg synes at det var en skikkelig fin opplevelse.

Styret i WFD gjorde et bevisst valg

Karina Rønning, leder av årets WFD, skriver til K7 Bulletin i en e-post at styret ønsket mannlige konferansier. 

– Dette var fordi vi ønsket at alle jentene på skolen skulle få muligheten til å delta på det faglige programmet, hvor trygg læring blant jenter på samme kunnskapsnivå innenfor finans sto i fokus. Dette hadde ikke vært mulig dersom noen kvinnelige studenter skulle tatt på seg oppgaven.

På spørsmål om hvorvidt mannlige konferansier kan gi uheldige signaleffekter på et slikt arrangement, svarer Rønning følgende:

– Svaret er vel kort og godt nei. Jeg mener først og fremst at kvinneandelen i finans ikke utelukkende er et kvinneproblem, men at begge kjønn må være engasjert og opplyst rundt problemstillingen for å kunne bidra i en omstilling for å bedre kjønnsbalansen i bransjen. Formålet med arrangementet er ikke en finansbransje bestående av hundre prosent kvinner, men heller en bransje der begge kjønn føler seg velkomne og ønsket.

Stolpestad roser styret

På tross av innvendingen er Stolpestad positivt innstilt til WFD, og hun roser styret. Hun understreker at det er flott at menn deltar på arrangementet, både som bidragsytere og gjester.

– Styret må få kudos, de har laget et fantastisk arrangement for kvinner. Det at mannlige bidragsytere lærer om de samme tingene, synes jeg egentlig er veldig positivt så lenge de ikke tar over en plass til en kvinne som hadde hatt lyst til å være der.

Hun avslutter med en oppfordring til NHHS.

– Jeg mener også på generell basis at man kan være flinkere til å kjøre audition for de synlige stillingene, som konferansier og programleder. Det er kult å høre rundt med alle kjønn, og viktig å velge noen om er flinke og som brenner for det de snakker om, slik at de kan være forbilde av noe slag.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram