Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

18 nye smittet – venter at smittetallene vil øke i dagene fremover

350 NHH-studenter testet seg da en testbuss fra Bergen legevakt besøkte skolen mandag. Foto: Joakim Støre.
350 NHH-studenter testet seg da en testbuss fra Bergen legevakt besøkte skolen mandag. Foto: Joakim Støre.
1. september 2020
Sist oppdatert: 30. oktober 2020

Det siste døgnet er 18 nye studenter rapportert som smittet. Totalt er nå 76 studenter smittet, melder NHH på læringsplattformen Canvas. 

- Vi må regne med at det meldes inn flere smittetilfeller i dagene som kommer, men håpet er at kurven etter hvert flater ut, sier rektor Øystein Thøgersen i meldingen.

Ifølge BA var det 350 som testet seg ved testbussen på NHH mandag. Svaret på prøvene som ble tatt mandag er ventet innen 48 timer.

I Bergen har til sammen 117 studenter blitt smittet siden studiestart. Ved UiB er antallet 11 og ved HVL er 26 smittet. Ved BI er fire påvist smitte.

Oppvaskmøte om KKU-festen

Mandag kveld hadde beredskapsledelsen og studentforeningen et møte der et av temaene var festen til Klubb- og Kulturutvalget (KKU) i fUKEN-rommet i Kjelleren, som senere beveget seg til det gamle Merinobygget.

På arrangementet var tre personer fra Kjernestyret tilstede på bygget som ansvarlige arrangører, men de deltok ikke på festen. Kjernestyret leder studentforeningen på NHH.

– Vi hadde en god dialog med studentforeningen. De var lei seg for at det var drukket alkohol på at alkoholfritt arrangement. Selve saken er vi ferdig med, men det er en kraftig påminnelse om at gjenåpning av aktiviteter må gjøres med klare krav til at smittevernrådene følges, sier rektor.

Det skal ha vært 45 personer på festen som egentlig skulle være alkoholfri.

– Det skulle egentlig være et edru arrangement, men jeg vil anta at alle som deltok, konsumerte alkohol, har informasjonssjef Thomas Guli i Kjernstyret uttalt til NRK.

Det nøyaktige antallet smittede fra festen fant sted mandag forrige uke er ikke offentlig kjent, men det skal være et vesentlig antall personer som i etterkant av arrangementet er påvist koronaviruset.

Det skal ha vært studenter fra alle årskull på festen.

Stenger ikke campus

Mandag ble undervisningen fysisk stengt for alle studenter frem til og med fredag 11. september og NHHS har stengt for fysiske studentaktiviteter frem til og med søndag 6. september.

I løpet av uken vil det tas stilling til om noen av aktivitetene fortsatt må være stengt, avhengig av utviklingen i smittetall. Studentforeningen vil ha fortløpende dialog med ledelsen om dette.

– Etter å ha stengt fysisk undervisning i går og oppfordret studenter om å bli hjemme hvis de kan, har vi strammet til så mye som virker rimelig. Smittevernkontoret eller Folkehelseinstituttet mener det ikke er grunnlag for å stenge campus, og den samme vurderingen gjør vi. Når det er sagt, så følger vi selvsagt nøye med på utviklingen av smittetall, sier rektor i meldingen.

Det er tirsdag morgen ikke rapportert om smitte blant ansatte.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram