Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

20-åring tiltalt for drapet på NHH-student

I en leilighet i denne boligen i Bergen ble kvinnen (20) funnet død. Hennes venn, en mann på 19 år, er siktet for drap. FOTO: Anton Vu / Foto NHHS
I en leilighet i denne boligen i Bergen ble kvinnen (20) funnet død. Hennes venn, en mann på 19 år, er siktet for drap. FOTO: Anton Vu / Foto NHHS
I en leilighet i denne boligen i Bergen ble kvinnen (20) funnet død. FOTO: Anton Vu / Foto NHHS
16. september 2021
Sist oppdatert: 21. mars 2022

Mannen (20) som sto bak drapet på NHH-studenten Sofie Vo Nguyen på Eidsvåg i Bergen i fjor er torsdag morgen tiltalt av statsadvokaten.

Lørdag 26. september i fjor høst ble førstekullist og NHH-student Sofie Vo Nguyen funnet død i leiligheten på Eidsvåg i Bergen.

Den da 19 år gamle mannen som NHH-studenten delte leilighet med ble funnet skadd i samme leilighet. Begge studentene flyttet fra Østlandet den høsten for å studere, og deres familier har kjent hverandre fra før.

Senere ble mannen siktet for drap, og nå er mannen også tiltalt. Mannen ble funnet tilsynelatende livløs i leiligheten og kjørt til sykehus. Hans forsvarer opplyser at mannen forsøkte å ta sitt eget liv etter drapet.

Mannen erkjente tidlig i etterforskningen at han hadde tatt livet av den 20-årige kvinnen.

Tiltalt for drap, voldtekt og dyremishandling

Ifølge NRK er mannen tiltalt for å ha kvelt kvinnen med blant annet et putetrekk.

Den avdøde kvinnens katt ble også funnet død i en vaskemaskin. Mannen, som også er tiltalt for dyremishandling, skal ha stengt katten inne i vaskemaskinen og den skal ikke ha klart å komme seg ut.

Politiet mener mannen skal ha voldtatt eller misbrukt kvinnen etter at hun var død, og mannen er også tiltalt for likskjenning.

– Han stiller seg heilt uforstående til tiltaleposten om likskjenning eller voldtekt, sier mannens forsvarer Erik Johan Mjelde til NRK.

Erkjenner straffskyld for deler av anklagen

– Han har erkjent straffskyld for drap, men resten nekter han for, sier konstituert statsadvokat Silje Alsaker Solheim til NRK.

Mannen skal ikke ha noen kjent forhistorie med psykiske problemer. Etter drapet skal han imidlertid ha blitt innlagt på psykiatrisk sykehus. Politiet bestilte senere en full rettspsykiatrisk undersøkelse av mannen.

Alsaker Solheim opplyser at mannen er funnet strafferettslig tilregnelig og derfor kan dømmes til fengselsstraff.

NRK skriver videre at statsadvokaten har en formening om hva motivet for drapet kan være, men at de ikke vil kommentere det ytterligere nå.

– Det har vært en relasjon mellom de to. Han har forklart seg om drapsmotiv til politiet og vil forklare seg i retten, sier forsvarer Mjelde til NRK.

Åtte dager er satt av til behandlingen av rettssaken i Hordaland tingrett. Rettsforhandlingene skal begynne 22. november.

Funnet av naboer

Det var to naboer i 20-årene fra en annen leilighet i samme hus som fant kvinnen kvelden 26. september.

Til BT uttalte nabo Pele Ombeni den gang at han mottok en telefon fra en bekymret mor som ville at han skulle sjekke på datteren i samme bygning.

Sammen med huseier skal de ha tatt seg inn i leiligheten, hvor de fant mannen skadd på et soverom og den døde kvinnen på et annet soverom.

– Hun var tullet inn i sengen og det så ut som om hun var plassert der. Herregud, hva har skjedd tenkte jeg, sa Ombeni til BT.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram