Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Allsang bidro til innsamling av 200 000 kroner under årets «fylleauksjon»

Folksomt på scenen. Foto: Vera Schmidt, Foto NHHS
Folksomt på scenen. Foto: Vera Schmidt, Foto NHHS
13. september 2019
Sist oppdatert: 13. september 2019

Mange imponerende opptredener og en litt for lang auksjon preget lørdagskvelden i aulaen.

Etter en lang aksjonsuke med stand i speilsalen, bøssebæring og bistandsløp var det klart for Internaften 2019. 

Hundrevis av gallakledde NHH-studenter inntok aulaen lørdag kl 19:00, med et felles mål: Internaften 2019. Etter å ha kjempet for billettene i aksjonsuken var det tydelig at stemningen var god før start, og studentene gjorde seg klare til å sprenge studentbudsjettet og se hva kjellergruppene hadde å by på.

I fjor fortalte lederen av Auksjonsuken at han helst skulle hatt en alkolholfri internaften.  Den tidligere lederens mening til tross, alkoholen fløt under internaften.

Høy aktivitet på auksjonen

«Det går til en god sak» avsluttet Håvard Moldskred, leder for aksjonsuken 2019, talen sin med og kunne meddele at det hadde blitt samlet inn 650 000 kr før Internaften. Leder for kjernestyret, Kasper Lie Asdal, kunne også friste med en bonus fra NHHS på 55 000 kr dersom inntektene for uken oversteg 750 000 kr. Et godt incentiv med andre ord, og studentene var klare til å åpne lommebøkene.

Varierte pakker var på programmet, og blant premiene finner vi muligheten til å navngi en pingvin, dra på biltur med rektor Øystein Thøgersen, og å skyte tre personer fra VK med paintball. Sistnevnte fant sted utenfor bygget kort tid etter og ble vist på storskjerm, et morsomt stunt som lettet på trykket etter intense budkriger.

Til tross for stor begeistring rundt auksjonene, hendte det ved flere anledninger at vinnerne ikke møtte opp, og auksjonen måtte holdes på nytt. Det skulle da være mulig for morgendagens økonomer å holde seg til budsjettet sitt? Den unødvendige og delvis barnslige oppførselen fra enkelte drøyde tiden i et ellers litt for langt arrangement. Shoutout til auksjonarius for relativt god styring og høyt engasjement, selv om det til tider kanskje ble for mye av det gode.

Aksjonsukens mål om å samle inn 750 000 kroner ble imidlertid nådd med god margin, etter at det ble samlet inn 200 000 kroner på Internaften, en økning fra 172 500 kr sist år. Totalt fikk aksjonsuken inn 950 000 kroner.

Les også: Slakter fylleauksjon

High School Musical og andre klassikere

Mellom auksjonene var det tid for kjellergruppene å vise seg frem. En fellesnevner for mange av kjellergruppene under kvelden var fokuset på gjenkjennelige låter og gamle slagere. Noe uoriginalt kanskje, men vi fikk i hvert fall opplevd allsang til de grader i aulaen.

En gjeng fra Direksjonsmusikken tok på seg en spenstig rolle som rockeband, var først ut i ilden og fikk publikum varmet opp før auksjonene startet. Senere på kvelden opptrådte de med «Forelska i læreren», stemningsmessig kanskje et av kveldens høydepunkter takket være en innlevelse som undertegnede sjeldent har sett.

Ukekoret Optimum spilte også på nostalgien og fremførte «Breaking Free» fra High School Musical. Låten falt ikke overraskende i smak hos publikum, og stemningen var ganske god, selv om det var et ganske stort hint av tonedøvhet fra vokalistene sin side.  

Extravadance og BBB imponerer, Svæveru med høyaktuell parodi

Etter pausen var det Big Business Band sin tur, og her imponerte de. Resonansen i stemmene til vokalistene fylte hele salen, og fikk god støtte av bandet i bakgrunnen. Godt jobbet! Extravadance var to ganger på scenen for å fremføre, og ved begge anledninger var det samkjørte dansere med tydelig innøvd og kreativ koreografi.

Hva slags festligheter kunne Svæveru by på i kveld? Jeg skal innrømme at en altfor lang kantate var det siste som trengtes i et ellers langt arrangement. Svæveristene serverte imidlertid en opptreden svært aktuell i disse valgdager, med parodi av MDGs Lan Marie Berg og FNBs politikk i form av sang og dans. En frisk pust av kreativitet etter alle de gamle slagerne fra andre kjellergrupper, og et morsomt innspill før auksjonene fortsatte.

Les også: Rekordmange bedrifter til Karrieredagene

Kjedelig medley av Sangria

Skolens pikekor hadde medley med kjente slagere på agendaen, et dristig valg med mye potensiale. Seansen er likevel preget av beskjedne sangstemmer og urytmiske danseforsøk, og humøret hos et slitent publikum gikk noe ned i starten.

De fikk likevel mye hjelp fra publikum etter hvert, som sang av full hals og reddet Sangria-jentene. «Waka Waka», «Take me home, Countryroads» og «Alt for Norge» vil normalt sett gi store muligheter for allsang, og det gjorde de også i kveld.

Not all heroes wear capes

I skyggen av kjellergruppene var det mye annet positivt ved arrangementet. Teknisk Gruppe sørger for at lyd og lys stort sett var som det skulle, og videoene fra K7 Minutter holder høy kvalitet og bidrar til å øke stemningen mellom slagene. Konferansierene viste stort engasjement fra start til slutt og har tydelig forberedt seg bra, og vaktkorpset sikret at nok et arrangement gikk trygt for seg.

Totalt sett var det blandede opptredener av kjellergruppene med noen høydepunkter, og det var tydelig at studentene storkoste seg. Kontroversielle innsamlingsmetoder under Internaften til side så fortjener NHH Aid, Aksjonsuke-styret og alle involverte skryt for en strålende innsats denne uken.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram