Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Rekordmange bedrifter til Karrieredagene

Leder for Karrieredagene, Erlend Solhaug Myklebust, og leder for gründerdagen,  Thale Krohn-Pettersen, knuser påmeldingsrekorden for antall bedrifter under Karrieredagene på NHH.
Leder for Karrieredagene, Erlend Solhaug Myklebust, og leder for gründerdagen, Thale Krohn-Pettersen, knuser påmeldingsrekorden for antall bedrifter under Karrieredagene på NHH.
6. september 2019
Sist oppdatert: 7. september 2019

Antall påmeldte bedrifter til Karrieredagene økte med over 30 prosent i år, sammenlignet med i fjor. Millionene strømmer inn til studentorganisasjonen.

Mandag 9. september braker Karrieredagene løs på NHH, med selve Karrieredagen på torsdag 12. september, hvor 116 bedrifter står klare i aulaen for å bli kjent med studentene og finne fremtidige arbeidstakere.

– Det har aldri vært så mange påmeldte bedrifter som i år. Per nå er det 116 påmeldte bedrifter, så vi knuser alle tidligere rekorder, sier Erlend Solhaug Myklebust, leder for Karrieredagene.

I 2018 var 86 bedrifter påmeldt Karrieredagene, som betyr en økning på 34 prosent i år.

– Det er et tegn på at karrierestyret har jobbet enormt bra gjennom en god studentforening som gjør at studenter kan treffe arbeidsgivere og omvendt, fortsetter Myklebust.

Ettertraktede NHH-studenter

På spørsmål om det rekordhøye antallet skyldes at NHH-studenter er mer attraktive på dagens marked svarer Myklebust følgende:

– Det er nok en god kombinasjon av begge deler. NHH-studenter er utrolig flinke med NHH-samarbeid, og det er nesten 250 NHH-studenter som er i sving for å få dette i havn. Det er utrolig mange flinke folk som gjør at vi kan lage Norges største karrieredag for økonomer.

– Det er utrolig kjekt å se hvor utrolig stor interesse det er for å komme på NHH. På BI og HVL så har de slitt med å få nok antall bedrifter til å komme dit, men på NHH så var vi fullbooket tidlig i vår. Det er tydelig at det er stor interesse for NHH-studenter.

Som leder for første gang virker han å ha kontroll en uke før det karrieredagene sparkes i gang:

– Vi har holdt på med dette siden starten av november og nå er vi snart ved målstreken, så nå gjelder det å yte det siste lille, så blir det knallbra. Vi gleder oss veldig mye.

Les også: Økonomiformidlingen om kutt av videoforelesninger: – Kan bidra til at studentene som er mindre privilegerte vil bli hardest rammet.

Gründerdagen for første gang

Karrieredagene har vært tradisjon på NHH i over 20 år og ble første gang avholdt i 1997. Nytt av året er at det på tirsdagen avholdes en egen gründerdag, en utvidelse av det som tidligere het Gründerhjørnet. Her står 15 bedrifter på stand og holder diverse foredrag med gründertema.

Leder for gründerdagen, Thale Krohn-Pettersen, har en klar oppfordring til ferske elever som møter opp på Gründerdagen for første gang.

– Vær med på mest mulig. Det er altfor få som benytter seg av muligheten til å delta på de kule kursene som foregår. Gå rundt og snakk med bedriftene, ikke vær redd for å spørre de om ting du lurer på.

Tjener flere millioner kroner

Det virker å være store summer involvert i Karrieredagene og selv om Myklebust ikke vil nevne konkrete tall kan han røpe at det er snakk om høye summer.

– Vi kan ikke gå ut med eksakte beløp, men det er flere millioner involvert i karrieredagene.

I tillegg stilles det andre krav til bedriftene som deltar på gründerdagen.

– Et av kravene til at bedriften skal få komme er at de skal tilby internship, sier Myklebust.

Les også: NHH bestilte rapport om bruk av videofilming – går mot anbefalingen

Til NHHS sitt beste

Inntektene fra Karrieredagene er blant NHHS' største inntektskilder og bidrar til å finansiere resten av engasjementene i organisasjonen.

– Pengene går til studentforeningen sitt beste. Det er masse investeringer i f.eks. oppussing av lokaler og det er utrolig mange lag og underutvalg som får penger av overskuddet. Idrett, kulturarrangementer, konferanser, osv. Vi sitter ikke igjen med noen ting for å si det sånn. Men det er en kjempekul erfaring for hele gjengen!

– Jeg har snakket med en del andre skoler, og i forhold til andre så er vi utrolig flinke til å dele ut overskuddet til studentforeningens beste. Vi sitter igjen med et betydelig overskudd som vi gir ut kontra andre skoler. Og det er utrolig kjekt å se at ting er på stell så langt.

Kjente navn på foredragslista

Inntrykket av stor prestisje rundt Karrieredagene styrkes ytterligere av at velkjente bedrifter som DNB, Norgesgruppen og L´Oreal er representert. Myklebust kan også dele kjente personligheter som vil dukke opp i løpet av uken.

–Jeg tror vi kan gå ut med det nå. Onsdagen så kommer Karl Oscar Strøm fra Pareto og skal holde et «aksjekurs». Så kommer Victor Norman tilbake til forhåpentligvis stor glede for mange. Mange har savnet han i 4. og 5. kull.

–For han har vært foreleser her tidligere?

–Ja, og folk savner nok han nå som video-forelesningene er borte. Han er en skikkelig legende. Sistemann vi kan røpe er Hans Geelmuyden.

–Vi er også interessert i å tenke nytt i karrieredagene, og den største endringen vi har gjort i år er at vi kommer til å kjøre et underholdningsshow på torsdagen. Vi kjører først internship-presentasjoner før vi kjører populærforedrag etterpå. Det tror jeg blir en kjempesuksess. Vi har sendt ut mail til bedriftene hvor de har fått beskjed om å lage en 30-sekunders pitch. Enkelte bedrifter har faktisk sendt inn limericks, dikt og til og med rap. Dette er kanskje det kuleste som skjer på karrieredagene.

Les også: Leserinnlegg: Slutt å endre spillereglene etter at spillet har begynt

Aktuelt for alle kull

Karrieredagene kan være fornuftige å delta på for enhver NHH-elev uavhengig av årskull.

– Det begynner å bli en del bedrifter som tilbyr sommerjobb, så for 1. og 2. kull er det absolutt relevant, og absolutt en god mulighet til å få kontakter innad i næringslivet. På mandag er det live-intervju i aulaen, dette er veldig relevant og god erfaring for studentene. Det er utrolig mye kule kurs og ting som skjer, så vi gleder oss veldig til å ta imot studentene, sier Myklebust.

Han er heller ikke i tvil om hva som blir de store høydepunktene.

– De to store happeningene som er virkelig verdt å få med seg er aksjekurs med Karl Oscar Strøm på onsdagen, og det store showet klokken 12:15 i audmax, på torsdag, med to populærforedrag etterfulgt av internship-presentasjoner, hvor bedriftene skal pitche inn hvorfor studentene skal jobbe hos akkurat de. Det blir dritartig!

Myklebust legger til at dette aldri ville gått uten teamarbeidet i styret for Karrieredagene, og vil rose Margrete Buran som var ansvarlig for booking av bedrifter til arrangementet.

Nede fra venstre: Presentasjonsansvarlig Stijn van Oorschot, Informasjonsansvarlig Marte Fritzøe, Leder for gründerdagen og Markedssjef Thale Krohn-Pettersen. Oppe fra venstre. Leder for Karrieredagene, Erlend Solhaug Myklebust, økonomiansvarlig Kine Ramm, Arrangementansvarlig Taha Hussein, Bookingansvarlig Margrete Buran, Internansvarlig June Blydt Paulsen. FOTO: Haldor Åsheim, Foto NHHS.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram